just nk tnya

share tips n pngalaman mommy2 yg pernah tkna minum air gula

20 Balas

Saya masa awal² buat buku da kena minum air gula. Fuhhh. Satu cawan tu amek masa 15minit. Dengan nurse buat panas². First pregant minum air gula tapi sejuk boleh telan je takde masalah. Tapi bila air gula tu suam² jadi tak boleh minum pulak. Dengan bau nya lagi. Alhamdulillah nasib takde muntah

Sy minum smbil bdiri dear.huduh xhuduh perangaii cepat sikit teguk kah2..bwk air masak n balm.sbelum minum air gula tu boleh minum air masak kalau dhaga jgn byk2 kang xtelan pulak air gula..lpas minum g kumur2 bg ilang manis tekak.boleh minum air masak lpas minum air gula.lau pening letak lah balm.

Hari tu sy minum. Sy igt mmg manis macam air gula yg likat tu 😅😅. Tp bila rasa oo x de la manis sgt. Mcm air oren terlebih manis sikit je. So ok la sy minum 2x teguk 😁😁 keputusan tak tahu la sbb nurse tak call call pon. Harap ok la bacaannya

Bawak minyak angin & air masak dari rumah siap siap. Lepas tu minum air gula yang paling siap. Minum tu sekali nafas je. Dah habis minum air gula, minum air masak sikit & kumur2 untuk hilangkan rasa gula tu. Minyak angin tu untuk kalau rasa nak termuntah.

5y ago

Welcome 🤗

Hari selasa bru ni kena minum..ade option boleh plih nk yg putih or oren...so pilih oren..sekali teguk...xsmpai 10 minit...muntah...so lg 2 mggu kne repeat balik minum air gula..😩

Masa preggy sy pun kena minum air gula sbb family history both my Parents ad diabetis. Sy minum sikit2 dgn perlahan dan sabar. Tkut kalau sekali teguk tu terus termuntah pulak.

2 kali minum. Ok jer. X muntah. Dua2 x sangkut. Padahal mmg suka sgt makan dan minum makanan manis. Mlm sblm minum air gula sempat habiskan sekeping coklat cadbury.

penah minum rasa cm vitamin oren jaa ,lpastuu nurse swoh balik rehat kt umh dlm berapa minit terus muntah balik .. p cek lain plak allhamdulilah taksangkut .

Sy baru isnin lpas minum air gula. Skrg masi tertunggu2 keputusn, harap2 tiada call dri klinik sbb selalunya klau ada masalah mmg klinik akan call.

Saya minum masa air tu suam suam camtu. Pilih cawan yg paling panas. Then minum je 2 teguk ke. Sampai habis 😁 okay je mommy. Tak pening pun.