Minum Air gula

Hyee mommy2 sekalian.. nk tanya , ape tips ye minum air gula , xnak bg muntah.. 😢😢😢😢😢#ingintahu #pleasehelp ##firstbaby #firstmom

2 Balas

Tenang. Datang awal ke klinik supay dapat air gula yg panas. Tarik nafas dalam2 Minum dengan tak banyak teguk. 3 kali ke 5 kali ke. maksudnya minum cepat2. Lepas minum jangan banyak gerak atau bercakap. Rehat. Saya minum air gula masa tengah alahan. Melepet dibuatnya kat kerusi klinik 😅 Nak kumur2 pun tak jadi sbb tak larat nak ke tandas dan takut muntah.

2y ago

ha, saya pun bawa balm.. sapu kt hidung, kepala...

anggap mcm minum air biasa je.

2y ago

td dah buat macm tu.. tpi , dia dtg loya tu, terus muntah 🤢