Alahan ke?

Setiap pagi sejam lepas saya makan zincofer , saya akan muntah . Saya alah dgn ubat atau morning sickness? Saya pun keliru😰 bila saya makan malam ok , cuma pagi akan muntah . Doktor suruh saya makan pagi & malam sbb hb low

25 Balas

dlm semua ubat hb ni , zincofer saya plg tak tahan , lps mkn wajib muntah (husb kata mcm keluar saka) walaupun minum dgn air sunquick. sbb kuat sgt rasa iron dia. last2 dokter suruh beli di farmasi ,MALTOFER kunyah2 je ada flavor choc & vanilla. boleh inform kat dokter yg awak muntah teruk , nnti dokter tukar jenis yg lain atau suggest beli maltofer. jgn paksa diri kalau tak boleh , saya sampai turun berat badan , bila dokter tanya saya bgtau asyik muntah lps mkn zincofer , terus dokter ckp npe tak inform? 😂 kita akan tukar ubat.