Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Junie Khoo Yu-Yen, Pakar Runding Klinikal Onkologi

Sesi Tanya Pakar kini kembali lagi dan kali ini kami bawakan kepada anda seorang pakar khas iaitu Dr. Junie Khoo Yu-Yen Pakar Runding Klinikal Onkologi, Beacon Hospital. Tanya segala persoalan anda berkaitan dengan Apa itu Kanser Payudara & Cara Mengesannya di ruangan komen bawah dan semua persoalan akan dijawab oleh pakar kami pada Khamis, 4 Februari 2021 jam 2.30 petang. *NOTA : Segala persoalan diluar topik akan dipadam atau tidak akan dijawab.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Junie Khoo Yu-Yen, Pakar Runding Klinikal Onkologi
33 Balas

sy ada breast lump 2cm sblh kiri. dah lebih 10 tahun x berubah dan tiada simptom lain. Nenek sy ada kanser servik.. adakah sy berisiko dpt kanser payudara dan perlukah sy membuat pemeriksaan semula sekarang memandang sy hamil dan ingin kurangkan risiko kerap ke hospital di musim covid? terima kasih.

3y ago

It is always a good idea to follow up a lump. It could be non cancerous in the beginning, but we have seen lumps that became cancerous after some time. Ultrasound of breast is safe during pregnancy. It is always best to treat cancer as soon as possible.