Ttc

Hi semua. Nak tanya, apa yg mommy2 semua ikhtiar untuk hamil sebelum ni? Saya dah 2 tahun kahwin. Nak sangat baby. Ada tak cara ataupun apa2 cara untuk ikhtiar hamil?

8 Balas

Ada masalah period x? Kalau teratur ok, kalau x kne segera rawat. And boleh cek kesehatan suami isteri. Pergi mengurut zuriat tiap bln. Make sure tau wktu subur dgn betul. Detec wktu subur truskn bersama suami selang 2 hari, 2 hari. Lepas bsama ckup tggikn kaki 30 minit, lepas tuh mengiring sampai pg. Kalau mampu bsama diantara jam 4-7 pg. Wktu terbaek tuk sperma lelaki. And kalau boleh make sure isteri orgsm terlebih dahulu dari suami. Kedudukan terbaik adalah suami di atas. Itu yg sy boleh kongsikan.

Update terkini : tu post saya bulan 3.. Alhamdulillah bulan 4 saya disahkan pregnant.. Sekarang da 7w. Alhamdulillah. Saya amalkan. First mmg dari sebelum kahwin kita doa nak anak kan.. Tapi lepas kahwin tambah secepat mungkin.. Lpstu saya pergi berurut, saya cek hari subur saya guna opk dan suami isteri minum air rebusan buah zuriat. Alhamdulillah dgn izin Allah..

4y ago

Semoga awak dikurniakan zuriat soleh solehah secepat mungkin.

sy amalkan jus mamomhope tu pstu setiap kali doa, klu rasa doa tu tak spesifik so lepas ni spesifik contoh “Ya Allah Kau berikanlah rezeki anak kepada kami berdua kalau boleh secepat yg mungkin, kalau boleh tahun ni jugak”

cuba suruh suami makan satu ulas bawang putih sekali sehari yg mentah bersama dgn madu.. in shaa Allah 👍 cubalah.. dgn izin Allah x smpai sebulan trus sy pregnant.. ni tips dr ustaz...

4y ago

dgn izin Allah menjdi 😊 sbb bawang putih untuk meningkatkan kualiti sperma.. tips dr org dlu2 jgk ni.. then boleh try makan suppliment fish oil dr blackmores jgk..

Period teratur tk sis.. Klu teratur boleh cube downlod apps priod tracker. Nnti lps priod dia akn tolong kirakan waktu paling subur utk bersama. InShaaAllah

Doa x putus2x..yakin dengan allah s.w. Banyak makan sayur buah buahan. In sha alllah sampai rezeki awak nnti

Checkup kesuburan suami isteri dekat klinik n buat rawatan dhospital..

Amalkan vitamin b 17 dik

4y ago

Sy ada jual apcel apricot tablet kalau sis nk blh WhatsApp sy 0163338297. Sis guna apcel apricot ke?