Ikhtiar hamil help 🥹

Hi mommies semua, nak tanya ada sesiapa tahu tak kalau nak ikhtiar hamil dgn cara berurut tu kena urut berapa kali ek? Sebulan sekali ke? Acid folic, pemakanan apa semua sy dah jaga tapi masih belum ada rezeki 😌 #TTC

10 Balas

Sy masa scan sbb period tetbe tak teratur. Doc inform sy ada cyst, pcos both ovaries. Pastuh sy retroverted uterus. Doc ckap klau period/preg akan sakit sikit. Ada juga baca baca retrovert uterus ni susah preg taktau lah betul ke tak. Doc ckap takperlu urut sbb rahim tuh dari lahir dh mcm tuh. Dah terbalik. Cuma one day period keluar ketulan bnyak sngat. G emergency n warded. Lepas kluar tuh sy pantang mcm org keguguran. Urut naikkan rahim semua. Alhamdulillah Allah nak beri rezeki anak. Tiba2 sangkut. First scan baby, doc ckap kedudukan rahim cantik je. Wallahualam disebabkan sy urut atau ape. Sis boleh je cuba berurut. Folic acid jngan skip. Sy dah nak 4kotak makan. Baru skrg preg 🤭 sy doakan sis dikurniakan rezeki anak tak lama lagi. Aamiin. Btw jngan stress tauu. Pengalaman sy lagi stress akn lagi susah nk dpat. Kami nak anak tuh smpai suruh husb kahwin lain, smpai nak ambik anak angkat. Last2 kami redha kalau smpai tua berdua 😂 redha nye tuh dalam dua bulan lebih. Time tuh makan folic acid shj. Tapi dh takde niat nak baby ke. Bersama pun lgsg tak pikir nak baby. Tiba2 saje check upt naik dua line. Laki bini salahkan upt pulak 😅 sis doakan sy n kandungan sihat n kuat yee 🫶🏻

2y ago

Bestnya, tapi susah la. Mesti akan terfikir jugak 😌 walaupun taknak fikir, dia datang jugak dlm kepala ni 🥹

Salam sis doa byk2 hari2 doa semoga diberi zuriat.. sebelum nak bersama suami pastikan dah check ovulation and ada dua Line terus bersama suami 2-3 or sebelum agak2 nak dekat ovulation pun .sebelum tidur dengan suami amalkan doa ‘bismillah allahumma jannib-nash shayto-na,wa jannibish-shayto-na maa rozaqtanaa (dengan nama Allah, ya tuhan kami jauhkan lah syaitan daripada kami, dan jauhkan lah syaitan itu daripada engkau kurniakan kenikmatan kepada kami ) , makan sihat2 elak fast food and process food mkn colic asid . InshAllah dengan izin Allah ada zuriat nanti .. saya doakan semoga Allah permudahkan urusan sis dikurniakan zuriat Aamiin❤️🤲🏻

2y ago

aamiin insyaAllah dgn izinNya 🥰 terima kasih sis

Saya sebelum kahwin ada mengurut dgn mak bidan mak bidan cuma naikkan peranakkn saya je sebab peranakkn jatuh. Lepas kahwin tu 5 bulan juga menunggu zuriat smpai suami kata jngan fikirkan sngat kalau kita terlampau memikir bila nak ada anak, aku ni subur ke tidak. Benda2 negetif kita fikir sebab tu ada yg tak menjadi. Saya ikut ckap suami enjoy dlu dlm 2 bulan pastu rasa hati nak iktiar hamil saya beli jus mamariam tak smpai 1 botol saya minum sya dapat kesuburan. Alhamdulillah.. Solat tu bnyak doa2 iktiar zuriat usap perut smbil tu berdoa amalkan selalu.

dulu Sy lahirkan 3 cahaya mata lepas tukar jamu lain jadi x teratur,,last2 Sy makan balik jamu lama Sy tu ..cubalah amalkan jamu ratu dara..sis yg botol ungu

masa pergi urut mmng tukang urut tu ckp rahim mslh ke atau ok je? rsa 3 bln skli ok kot.. bykkan berdoa

2y ago

Masa urut tu tukang kata rahim senget ke kiri. So dia dah betulkan. Tapi period jugak bulan ni. Hm

salam sis,ambik lah acid folid n rajin brurut ..sy amal mcm 2 n sy skip fast food jgk

urut sengkak rahim. sye buat 3kali je masa pantang gugur. tpi sye jenis cpt lekat.

doctor ada bagitau ke masalah awk apa? sperm suami okey ke?

Sis cuba amalkan jus mamariam.. In shaa Allah baik2

2y ago

Sis amalkan jus mamariam trus lekat ke?

Jumpa dktr

2y ago

Dah jumpa. Doctor cakap “no such thing as urut” 😂