Betul ke tak boleh makan banyak?

Hi semua mommies kesayangan🥰 Dulu-dulu waktu mengandung, selalu sangat orang tegur jangan makan banyak sangat sebab takut nanti susah bersalin😰 Apa pendapat mommies yang lain?🤔 Mitos atau fakta ya ni? 😕

Betul ke tak boleh makan banyak?
40 Balas

depends juga la..klu mommies kurang berat bdn,prlu mkn lbih sikit..yg dirisaukan bila mkn trlalu bnyk,nnti baby tlalu besar,ssah nak bersalin..tp ada jg mommies yg boleh brsalin normal biarpun bby besar,cuma x semua..