Pernah atau tidak anda sebagai ibu mengandung makan makanan di bawah?

Hi selamat tengah hari mommies🥰 Siapa waktu hamil dulu pernah makan makanan mentah ya?🤔 Contohnya macam sushi?🍣 Pernah tak ibu dengar orang kata seperti di bawah ni ya?

Pernah atau tidak anda sebagai ibu mengandung makan makanan di bawah?
87 Balas

ia nya fakta sbb tkut akan alami jangkitan kuman @parasite.. @cacing anisakis blh sbbkn effect pd mommy n bby akn kekurangan nutrien dlm bdn.. d sini sy sharekn ttgnya yg Dr zubaidi pnh share.. hrp membntu mommy d luar sana ttg kenapa kena.mkn mknn fully cooked.. Bolehkah wanita hamil makan sushi? | Dr Zubaidi Hj Ahmad Menulis http://drzubaidi.com/blog/bolehkah-wanita-hamil-makan-sushi/ https://id.theasianparent.com/makan-sushi https://www.sinarharian.com.my/article/32482/LIFESTYLE/Femina/Makanan-yang-perlu-dielak-sepanjang-hamil

4y ago

😘😘😘

Makanan mentah kurang bagus, sbb mngandungi bacteria yg xbaik utk bayi...dikuatiri jangkitan kuman dokter la pesan....D awal kandungan mkn mknan yg fresh sihat n dimasak dgn sbetulnya masak....

Pernah makan masa hamil. Dan pernah dengar orang kata orang hamil tidak bagus dan tidak digalakan makan makanan seperti ini.

Fakta.. Tapi Pernah Sebulan Sekali Mesti Teringin Nak Makan But Tak Makan Yang Mentah .. Alhamdulillah Okey Je 😊

fakta...tp sy prnh mkn...pilih y bukan katagori mentah...sy prnh kije buat sushi..so tau mn y mntah mn y masak...

dktr mmg x bg sy mkn. jd bg saya ia fakta. lg pun x mngndung pun x minat sgt pun ala kadar nk rase tu adelh.

fakta. ibu mengandung sangat fragile. mudah terkena penyakit. tak pasal2 nanti kena samonella habis laa

paling feveret nishoku. mula xbrani mkn sbb ingt mentah. last2 bru tau Depa steam dulu salmon tu.

4y ago

*cair

fakta..sbb de bc artikel mknn mentah spt sushi..telur sparuh msk xbaik tuk ibu hamil..

tak pernah..makanan mentah atau separuh masak tak bagus untuk baby dalam perut..