any thoughts?

Hi semua. I'm new. I'm 24. Have missed my period for 21 days. Did some pregnancy test tapi negative (actually got 2 lines but the other one blurry- according to the test guide it should be negative). But I did do check-up with doc, and he said that it's still tiny but it's there (since baru 4weeks so it's hard to see on the ultrasound) so he say that I'm pregnant. However, I still don't think that I'm pregnant (feel mcm tidak yakin) cause I don't have this pregnancy symptoms. I'm so confused, I don't know what to believe. Do I need help or something? Any thoughts? Thank you ?❤️

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya xde langsung simptom pregnant tetibe. And awal bulan 3 sy bleeding dekat 3 weeks. Sbb sy ingt kn period. Sy jumpe doc. N doc sah kn im not pregnant n bg ubat benti darah mcm tu. 6 days ago. Sy check gan doc sbb dh dekat 2-3 month x period. Ingt kn sbb hormon tahu tahu sy preggy dh 14 weeks 3 days. So sy start preggy bulan 2.

Baca lagi

tak semua org ade tanda2 mengandung dn symptoms seperti alahan. sy preggy ank pertama pn tkde apa2 symptoms n alahan. sy pn tk percaya sy pregnant.sy rase mcm biase je tkde rase kelainan pn. sy missed period 2 bulan bru prgi klinik n scan dh ad degup jntung baby.

3y ago

insyaallah ade rezeki tu sis. sy pn tk berani nk pegi klinik. sbb dh tau period mmg tk teratur. tp mencuba nasib sje. dlm hati tk berharap sgt tkut kecewa. hehe.

VIP Member

Repeat test 2w, btw congrats! Tak semua akan rasa alahan, ada yang ok Saya anak kedua tak ada langsung muntah,kecuali alahan kulit.

TapFluencer

Tunggu lagi 2 minggu and do another test. Awal2 ni ada yang HCG tak kuat lagi, tu yang lines appear kabur.

Sy masa thu preggy tu baru start alahan etc. Before tu mmg xde rs pape.