SEMBELIT

Sembelit yg Sgt teruk... APA yg perlu sya mkn ?

19 Balas

sis ambil buah buahan je . saya dah berhari hari takdapat nak buang air besar lepastu terus makan buah yg ada kt dalam peti ais , tak sampai setengah jam terus rasa nak masuk tandas . alhamdulillah ok je . tiap kali sembelit memang saya makan buah buahan . elok + ada banyak khasiat untuk mom n baby😁.

Kalau teruk sgt, bgtau doc... Nanti doc akan bg ubat sembelit utk ibu mgandung jenis cecair... Sy pun mmg jenis susah buang, bile time preggy ni dh masuk 7month, lg lah susah nak buang... So doc bg ubat sembelit jenis cecair.. Mkn bila betol2 dh susah nak buang je..

try buah naga dgn betik insyaallah ok.. saya dulu masa 5 week sembelit teruk tapi lepas minum mamariam dan amalkan buah tu sembelit dah ok

Kn tgk jgk mungkin ad kaitan dgn supplement tambah darah yg di ambil. Blh bgtaw dr klu bkaitan akn diberi supplement lain

makan buah.. betik, anggur, dan banyakkan minum air putih

Minum susu kultur. Yg minuman yogurt tu. Saya minum yogurt bliss.

5y ago

okay eh minum tu?

Makan buah tembikai. Sbb dia banyak air. Maybe boleh membantu.

Cuba makan daun moringga. Bagus untuk darah dan serat tinggi.

Minum air bnyk,,mkn buah2..kalau sy mkn oren dgn pisang

try g beli yg ubt lembutkan najis...In sha Allah ok...