Sembelit...

Saya 25 week..boleh x telan ubat sembelit...ya Allah sakit sgt nak berak...saya sembelit teruk..selain ubat apa lgi yg boleh bgi lawas..tgah mengalami..sampai menangis.

15 Balas

sy pun kena sembelit masa usia kandungan 23w...seksanya hnya Tuhan yg tau...sakitnya tu tak dapat nak berak...rasa nak berak,teringin sgt nak teran berak tu tp tak boleh keluar,pnya la sakit😥hampir teriak menangis dlm tandas...berjam-jam dlm tandas,berak tak jga keluar2...akhirnya sy ke hospital jumpa doktor...cakap,sy tengah pregnant n mengalami sembelit...doktor bagi ubat utk d minum,syukur la...skrg dah ok...

kalau sembelit cuba makan dragon fruit hari hari senang dan lawas berak saya sebelum mengandung mmg dh sembelit jadi saya nak atasi sembelit makan dragon fruit

Sis, awak pergi klinik je cakap nak ambik ubat sembelit n bagitau awak pregnant. Nanti dapat ubat minum n ubat sapu. Ubat minum tu sedap 😆

cube mkan prune sunsweet tu. lps tu byk kn mnum air masak. sayur2 buah2. atau minum yakult ke vitagen ke

2y ago

ok sis nti nak cari...terime kasih taw

saya suggest makan buah, minum air byk dan ada ubat klu nak beli pg klinik/hospital/farmasi ada provide 🤗

if awk checkup klinik swasta.. doktor akan bg ubat sembelit safe for pregnant mom jgn risau ..

saya pon sama . mnum byk air sejuk je . mkn jambu batu . dgn air Susu HL . hah baru la lega

Cuba minum air masak or sejuk.. Sy x bole minum air masak.. So sy akan byk kan minum air sejuk

2y ago

ok baik..tq sis

mkn ostenutrix shaklee 4 biji setiap mlm sbelum tido.elakkn cramp,elakkan sembelit

Sis makan buah naga..mmg cepat je rasa nak membuang