Sembelit

Sy skrg 21week sembelit mkin teruk dh hmpir seminggu xbuang huhu ad x tip untk kurngkn sembelit? Sy dah mkn betik minum air bnyk cm doc sarankn p bila mkn betik sembelit mkin teruk

4 Balas

sy ms mula2 pregnant 6-10weeks sembelit teruk sgt smpai berdarah , smpai fobia bl nx membuang , sy kerap mkn buah buahan mcm tembikai n jambu batu , waktu mlm minum susu hl rendah lemak tu tp tx blh slalu kalau jns tx thn sbb nt cirit birit pulak, alhamdulillah esoknya mesti akan sakit perut n najis lembut , nx membuang pon sng , now sy da 17weeks da , cuba lha In Shaa Allah berkesan

4y ago

O'o susu hl tu ok untk sembelit ek, tq

stiap hari amalkan makan buah.. buah ape2 pun xpe.. sy mkn buah oren alhamdulillah xsembelit

4y ago

O'o ok tq p dah ok dah xdi ambik jus asam jawa dah leh membuang

makan sayur juga