Ada sesiapa yg sllu skip mkn ubt mcm maltofer tu tak?sya x boleh la mkn ubat2 mcmtu..sembelit teruk.

Aduhai pastu still x lalu lagi nk mkn ubt2 tu..

7 Balas

Saya ambik zincofer. Mula2 mmg nak muntah sebab ambil sebelum makan. Kalau ambil 2 jam selepas makan baru ok. Kalau sembelit cuba banyakkan sayur berdaun contohnya bayam or kangkung. Buah tinggi serat macam tembikai. Jangan skip, untuk kesihatan diri juga sis. Hb sy naik dr 11 ke 13 lepas saya konsisten makan setiap hari. InsyaAllah cuba lah

cuba makan ubat tu lps tu, ambik byk buah2 dan sayur. buat buah tu mcm snack. saya tak ambik maltofer, saya ambik Iberet, perasan jugak klau tak ambik byk fiber mcm susah nak berak. So, setiap hari saya akan ambik sebiji apple at least. Alhamdulillah, lancar lps tu. Saya share cara saya kot2 boleh membantu. :)

tips siang tu bnyak kn minum air.. bila dah malam tu kurang kan minum air bnyak... makan obat tu sebelum tidur, klau masih jgak mcam tu sis tukar lah obat lain salah satu nya obimin... obimin klau ngam dngan kite kita membuang pun lancar

Saya pulak obimin sembelit . Yg betul2 keras punya membuang 😂 saya tukar ke maltofer . Alhamdulillah takpenah sembelit , tiap pagi mesti berak .

Awk..Try mkn ganilia..Sebab saya makan ganilia tak sembelit,membuang pom lncar..Sblom ni mkn maltofer mmg mmbuang pom keras xsggup😢

mnta tukar ubat ,ubat kne mkn sis , pikirkan baby dlm perut ,jgn ikutkan sangat ,kesian kt bby nt x cukup zat

smaa la.. sye sllu skip. nk abiskan sekotak tu lahaiiii 😥😥