Baby malu tunjuk muka..

semalam pergi scan baby tp baby xmau tunjuk muka.. 3 kali scan.. 2 kali tutup dgn kaki.. kali ketiga tutup dgn tgan plak.. bby bru 25 mggu.. ada tips ke utk bt baby tak mcm tu.. sbb rasa mcm nk p scan lg skli nnti mggu 28 nnti..

18 Balas

Huhu..just suggestion cuba tahan kencing time nak scan tu..mna tahu kut2 dye nak tunjuk.. atau pun boleh buat E-5D SCAN(lebih upgrade & power dr 5D scan..kalau nak buat blh g poliklinik az-zzara ampang(tempat yg pertama ada E-5D scan). Kat tmpt lain xde lagi. Huhu

5y ago

murahnya sis 160 je.. kalau laa dok dekat sy dah pergi dah.. 😅😅

Aduhh sma lah .. 😅😅 sy scan 36 minggu .. detail scan tp baby tak mau tunjuk muka ,, berabis doc n nurse suruh bangunkan baby supya pindahkan tgn baby dri muka tp lngsung baby xmau pindah... smpi baby tendang2 sebab marah kena kacau tdr 😅😅

5y ago

Hahaa iya sis ... 😊😊

sy mase 18 mggu . baby tutup dgn kedua² tgn😅 bila doc scan tempat lain, die turunkn tgn . cepat² doc scan kt area muka . dlm sekejap, die naikkn tgn nak tutup muka . doc nurse sume gelak je . bdk ni pandai akal org 😂

5y ago

cerdik dia main cilot cak plak ngn mummy dia ye.. 😂😁

Scan 3d ke sis? Hritu sy g scan, tgn kaki semua dpn muka.. nsib klinik xde orang. Sonographer suh g jln2, mkn ais krim pujuk dia. Xjalan jugak. Last2 main tonyoh2 kacau dia,nmpk la muka walaupun skjp..😅

5y ago

5d sis.. smaa laa jalan2 dekat 15 mnit.. mkn manis2.. dia xmau tunjuk jugak 😂

haha.. comelnye. sy aritu. mcm sis jugak. siap buat detail scan tp baby kepit pulak. Jd kwn sy siap bagi tips, bfo scan tu mkn minum benda. manis.. InshaAllah baby bgerak😊

5y ago

tak laa sis.. sy scan 5d.. nk tgk muka and gender.. tp baby xmau tunjuk..

Say Masa scan baby ttup muka gak.dok pegi goyang2 perut.punya lama dok goyang prut sbb nak baby beralih keduddukan n buka tangan.sampai senak perut tahan Masa dok goyang prut.

5y ago

kan.. ditekan² digoyang² perut.. tapi blh pulak bby stay mcm tu ja.. alih pun sikit ke tepi tp tgan kaki ttupnya smua jugak 🤣

https://www.facebook.com/1709294699318593/posts/2355691351345588/.. info lebih lanjut boleh click link..kte blh tahu perbezaan antara E-5D scan & 2D/3D/4D/5D😊

Dia nk buat suprise tu..xpun mnta dokt gerak2 perut bila nk scan..hehehe...jom join group..blh share apa saja.. https://chat.whatsapp.com/FerWesZrVDt02UWLSbAkdk

Masa scan baby dia nyorok ... doktor kata baby tgh sujud 😂 pastu bagi blakang .. tgok tulang blkang mama dia ... jdi kne suh jln2 dlu mkn ais krim

Haha sama la baby I pun.. Tutup dgn tapak tangan kecik dia.. Doctor tekan2 perut terus turn muka belakang.. 😅

5y ago

Suspense betul.. Nak tgk gender pun susah.. Around bulan ke8 baru dapat confirm 😜