air gula

Semalam minum air gula, memula ok. Normal. Pas ambik darah ke 2 klli. Naikkk tinggi pulak... sy mkn kacang2 ikan bilis tu byk semalam sblm ambik darah... kot itu yg buatkn sy ada kencing manis yeee.. sedangkn sy jenis mkn dan minum kurang nasi, gula jarang sgt ambil. Terpaksa ambik darah lagi mggu depan utk test samada ada kencing manis atau tak...

2 Balas

Kcng2 pon boleh mnis sis...Better mkn 2jam sblum test drh nie

Tak sis.. apa yg kita mkn mlm td cuma akn effect result yg pertama je.. darah yg kedua tu berdasarkan keberkesanan insulin kita utk process air gula tu..