stop depo ada kaitan ke dgn kencing manis?

saya dh stop ambik depo 1st time ambik. mungkin org lain sesuai, tp saya tdk. hormon berubah2..selera mkn tu jgn ckp la hingga gula bdn 22...miss v gatal2...sy dh ckp kt nurse tk nk ambik lagi....skrg sy lak kena mkn ubat kencing manis .dh turun sikit la 10.. ni 3 oktober sy kena ambik gula dlm bdn lagi harap2 ok la

1 Balas

Depo. Guna hormon progestron utk tebalkan mukus kat dinding rahim. Kncing manis plak sbb kegagalan pankreas hasilkan insulin. Dua tmpt berbeza. Sy rsa xda kaitan sis.