Saya telah minum air gula buat kali kedua.. Pada kli pertama trdahulu Alhamdulillah xde kena kencing

Manis. Kali kedua ni sy kena kencing manis, 2 hari sebelum minum air gula Saya Ada mkn buah manggis agak byk, tak jaga makan dan kurang rehat.. Result gula sy jadi tinggi.. Ada kmngkinan paras gula sy akan jadi normal ke tak ye lepas ni bile dh mcm ni?

2 Balas

Doctor/nurse ada minta awak check bsp kan. Control dari situ ya. Pastikan result bsp tu tak sangkut kalau tak kena on ubat or even worse insulin. Saya pun sama mcm sis sangkut sebab sehari dua sebelum minum air gula tak jaga makan haha. Mengidam ice lemon tea & cheese nan, makan pun tak ingat dunia. Bila dah sangkut doctor mintak saya buat bsp 2 minggu sekali & sehari 4x tp result saya cantik je. So next appointment doctor tak bagi ubat cuma suruh maintain buat bsp lagi

klu sekali dh sangkut, mmg kekal smpai bsalin, cuma boleh kawal pemakanan sahaja.