Mak mertua

semalam check phone suami saja nak tgok, bukak chat dengan mak mertua, dalam pantang nii mak mertua boleh cakap macam ni, dalam hati dah menyirap jee, sy jenis bukan cakap depan2 jenis pendam, kalau nak tgok cucu dia chat lah menantu tak yah lah chat anak, sebabkan rambut cucu tak lebat je dia cakap menantu malas, kau ingat letak baby oil tu boleh lebat terus ke rambut bodoh ke agak lah, siapa yg tak terasa suami pun bukan jenis nak backup isteri, lagi nak burukkan isteri depan mak dia, macam mana nak buat ea

Mak mertua
6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sy dlu prnh rancang nk brpntang kt umah mertua sbb fkir suami dekat nk blk..lgpowm suami sndri yg mntk mak dia jga kan..tp disbbkn mak mertua duk smbang ngn jiran dia ckp mak kite pemlas nk jga ank sndri..trus xjd nk pntang situ..mse tu prgnant 6 bln..dlm hati terasa btol..dh la smbang psal mak kite..kite sbgai ank mmg trsa la...mjur mse tu suami dgr sndri mak dia ckp mcm tu...nnti klu kite cite tkut kate kite reka je...ingtkn dh hbis cite kt situ..mse kdgn 8 bln adk ipar kwen...dlm surau mse adk ipar nk nikah ad plak jiran mertua duk cite kte mak kite mlz nk jga..ank sndri xreti nk jga.mse tu mmg dduk dkt mmg dgr dia bercrita..mse tu jgk mnitik air mata..sbb dia mnmbah lg cerita..tggu je sttle nikah..mngis2 dpn laki..laki trus ajak blk..lme jgk la nk ok ngn mertua...bkn brgduh cuma xslesa mcm dlu dh..tp kes sis ni suami sndri xbackup isteri..dia tmbah2 lg ad la..bykkn sabar tgh pntg tu..rmbut nnti lame2 pnjg jgk...sy rmbut anak powm ckit wlaupun dh pkai mnyk rmbut hri2..

Baca lagi

betul tu, sbb tu selesa mak sndiri jaga bpantang, cara tak sama, lps tu ada certain part yg kita bole trma bole go ada part lagi yg xbole, yela tak smua pntang larang nak kena ikt, tgk keadaan anak sndiri jgk, klau anak selesa tak kena bendung knapa paksa, lagi2 anak yg baru lahir, imun badan diorg bkn nya kuat, bulu2 kucing smua tu bole ganggu kesihatan, paru2, tp ada certain org tak alert bnda cmtu, klau anak sakit sapa ssh, kta jgk kan, so bpantang ikt keselesaan masing2 jak lah xsmua nk kena ikt, jgn paksa paksa apalagi klau ada kaitan dgn baby..

Baca lagi
3mo ago

hmm tulah sebab cucu belah lelaki cucu pertama, suami macam pertikaikan sebab cucu belah mrtua dia dah cucu ke 3, macam jakun cucu lah lebih kurang 🥲 tapi yg terseksa isteri, sebab sebelum bersalin lagi family dia selalu dtg kadng2 tu naik rimas lahh,

kalau suami tak backup bini, sapa yg nk tlong backup ? laki lain ? saya pon bukan jenis ckap depan kalau benda ni jd. tp saya simple je kalau saya tak suka, tak berkenan saya jauhkan. so saya jauhkan anak saya dgn mak mertua untuk tunjuk yg saya tak suka benda yg dia buat. kalau suami pertikaikan, baru saya sentuh apa yg suami buat/cakap dgn mak dia. yg sakit beranak awk, yg penat lelah 9 bulan pon awk so awk ada hak sepenuhnya atas anak awk.

Baca lagi
3mo ago

Sama sis. Sy awal bersalin hari tu kerap jugak rasa stress dgn mil sbb pandai2 nak atur anak sy. Sampaikan tahap saya berpantang pun disentuh. Ada ke patut mil cakap x payah pakai pad, biar jak darah nifas tu mengalir tapi kena pkai kain 2 lapis. Alasan nya supaya darah x tersumbat dek adanya pad. Sejak dari tu sy terus buat muka kalau benda yg sy x suka atau x berkenan. Lagi2 bab anak saya.

apalah jenis mertua begini kalau kena sama sya pun tak taulah nak cerama Dia macam mana 😅

kdg kalau geram ada gak terdetik dalam hati bila org tua camni nak mati kan 😂😂😂

haiiiiii.. geram pulak baca.. si suami tu pun.. cili tangan tu kang