Mak mertua

semalam check phone suami saja nak tgok, bukak chat dengan mak mertua, dalam pantang nii mak mertua boleh cakap macam ni, dalam hati dah menyirap jee, sy jenis bukan cakap depan2 jenis pendam, kalau nak tgok cucu dia chat lah menantu tak yah lah chat anak, sebabkan rambut cucu tak lebat je dia cakap menantu malas, kau ingat letak baby oil tu boleh lebat terus ke rambut bodoh ke agak lah, siapa yg tak terasa suami pun bukan jenis nak backup isteri, lagi nak burukkan isteri depan mak dia, macam mana nak buat ea

Mak mertua
14 Balas

kalau suami tak backup bini, sapa yg nk tlong backup ? laki lain ? saya pon bukan jenis ckap depan kalau benda ni jd. tp saya simple je kalau saya tak suka, tak berkenan saya jauhkan. so saya jauhkan anak saya dgn mak mertua untuk tunjuk yg saya tak suka benda yg dia buat. kalau suami pertikaikan, baru saya sentuh apa yg suami buat/cakap dgn mak dia. yg sakit beranak awk, yg penat lelah 9 bulan pon awk so awk ada hak sepenuhnya atas anak awk.

1y ago

Sama sis. Sy awal bersalin hari tu kerap jugak rasa stress dgn mil sbb pandai2 nak atur anak sy. Sampaikan tahap saya berpantang pun disentuh. Ada ke patut mil cakap x payah pakai pad, biar jak darah nifas tu mengalir tapi kena pkai kain 2 lapis. Alasan nya supaya darah x tersumbat dek adanya pad. Sejak dari tu sy terus buat muka kalau benda yg sy x suka atau x berkenan. Lagi2 bab anak saya.