Birthclub: Oktober 2022 icon

Birthclub: Oktober 2022

22458 Followers

Feed

stress & penat

hi mommies .. maaf la sy nk luahkan perasaan tbuku dlm hati ni .. xde tempt nk meluah perasaan .. sy ad sorg toodler 1y + girl..skang sy tgh pregnant yg kdua insyaallah mei thun dpn duedate..sy suami & toddler tggal bjauhan drp parents & parents in law..sy & suami dduk umah swa.. straight to the point..sy tsangat la penat dlm kja sharian..handle toodler lagi nk masak lagi dgn house chores yg tapena habis..kdg toddler slalu sepahkan rumah & sy jrg benarkan toddler explore bnda lain sbb sy x suka umah bsepah & mls nk kemas umah 2,3 kali..kdg2 ad jgk tgk mommies yg lain bgi je anak diorg explore mcm main beras ke ape ke conteng2 krtas ke..tringin jgk nk buat mcm tu tpi sy xsuka umah bsepah sakit mata mmandang..kdg ksian tgk toodler main sensorg tpi DLM mse yg sme sy kne masak..nk tapau mkanan bukannye murah..suami blik Dr ofis trus buat delivery (rider)..bile dia balik umh barula dia tolong2 sikit ape yg ptut..kdg2 klau sy stress sy slalu marahkan kt toodler atau suami sy..kdg2 ksian jgk tgk anak kne marah yela dia taktau ape tpi sy da xboleh tahan sgt perasaan ni 😢 rse penat sbb tkejar kjar..ad org ckp buat kje mse ank tido..hmm X menyempat nk buat kje bru je nk start buat kje ank da bgun..ad org ckp manage masa dgn betul..sy slalu j manage masa tpi still X sempat jgk .ank pulak tdo skjap sgt skang ni sbb dia dlm fasa nk bmain..kdg2 je sy main sma2 dgn toodler sbb sy penat bila sy penat sy rse nk tdo & akn tido terima kasih sbb sudi bace pjg lebar ni..sesungguhnya sy tsgtla stress & penat smbil taip smbil kuar air mata

Read more
 profile icon
Write a reply
Load More Posts