anak hantar pengasuh atau mak mertua nak jaga

korang ada tak situasi mcam niii, mak mertua nak jaga cucu dia ?? Cuba comment nak tahu hmm buntu dah runsing dah nanti cakap menantu kurang ajar pulak tk bagi mak mertua jaga !

1 Balas

No. better jgn lah bg mak mertua jaga setakat sehari dua hari boleh lah, tp kalau straight sebulan jgn lah. nnt byk yg buruk dr baiknye. bukan apa, byk bunyi anak2 die yg lain ckp itu ini jaga anak awak tp awak x kenang budi die ke apa ke. just in case kalau apa2 berlaku in future. org akan mengungkit itu ini. walaupun awak byr mak mertua jaga, bg mereka mmg x akan cukup jumlah tu sbb ye lah jaga cucu sendiri kan x kn nk berkira. kalau hantar pengasuh nie, kita x terasa Sgt lah kalau die minta contoh rm350, kita bg ngam2 rm350. kalau mak mertua kita akan fikir bg lebih sikit lah sbb die ahli keluarga kita. klau kita bg lebih this month, die expect next month pun nk lebih. ckp je dgn mak mertua nk bg die campur budak2 lain, nk bg die berkawan dgn org lain. Well, ada baik ada buruk la kalau hantar pengasuh @ mak mertua nie.

4mo ago

ye ke sis lepas ttu sis jaga ke hanta mertua jaga ?