Mak mertua

semalam check phone suami saja nak tgok, bukak chat dengan mak mertua, dalam pantang nii mak mertua boleh cakap macam ni, dalam hati dah menyirap jee, sy jenis bukan cakap depan2 jenis pendam, kalau nak tgok cucu dia chat lah menantu tak yah lah chat anak, sebabkan rambut cucu tak lebat je dia cakap menantu malas, kau ingat letak baby oil tu boleh lebat terus ke rambut bodoh ke agak lah, siapa yg tak terasa suami pun bukan jenis nak backup isteri, lagi nak burukkan isteri depan mak dia, macam mana nak buat ea

Mak mertua
14 Balas

hmm walaupon status sis ni dah lama. tapi sy nak jugak kongsi. kisah Sy lain sikit. dulu masa pregnant, Sy mmg alahan yg teruk. muntah tak henti sampai lembik badan badan. makan je muntah, penah pitam. duduk rumah je pegi keje Pon on off kalau tak larat sgt nak berdiri Pon tak boleh. waktu tu jugak la mak mertua ni sibuk nak dtg rumah lah. kalau datang saje ziarah Sy ok. tp jenis mak mertua ni nak kte masak je memanjang. masalah nya Sy alah dgn bau minyak semua. sebelum pregnant masak ok je. jd weekend Sy&suami pegi rumah mak mertua. dia ckp kat Sy seoalah olah Sy ni buat buat je alahan tu. sedih betul rasa hati. kte ni kuatkan diri jugak pegi rumah dia weekend. sekali itu yg dia ckp. lepas bersalin, Sy pantang di rumah mak sendiri. mak mertua call Sy cuma nak tawu kos bayaran hosp Sy bersalin berapa sbb dia tny husb, husb tak cerita. then dia ckp dekat Sy, darah nifas tu nanti "ada Benda ikut". Dah laa kte ni baru lepas bersalin, letih tak habis lagi. di cakap nya yg bukan bukan buat kte stress je dah lepas 3 bulan, dia dtg ziarah rumah. tgh duduk duduk borak ramai ramai. dia boleh ungkit kisah alahan Sy sambil gelak gelak mcm kte ni saje saje. mentang laa anak dia pregnant tak de alahan. suka sgt main rebut ank Sy waktu Sy pegang. dah la tak de cakap ape ape, terus datang tarik tgn anak Sy dukung bawak masuk bilik dia. sampai kuat anak Sy menangis. tak paham betul Sy ape yg dia nak buat dekat anak Sy. bukan org lain, cucu sendiri kot terasa betul hati Sy. cerita dgn mak sendiri, mak nasihat sabar bnyk bnyk jgn ambik hati. sebak terus rasa 😭

1y ago

itu lah. Sy hari hari doa supaya satu masa nnt bila turn Sy jd ibu mertua, Sy tak layan menantu Sy seperti apa yg Sy lalui. mgkin ini ujian utk Sy. tp Sy Masih direzekikan dapat ayah mertua yg baik. dan ahli keluarga yg lain semua baik. menerima Sy sebagai ahli keluarga.