Sikap Sebenar Pasangan

Selepas berkahwin, apa perkara yang anda baru tahu tentang pasangan? Contohnya rupa-rupanya pasangan pandai masak, sangat suka menonton kartun atau tidak gemar tidur guna selimut. ? Jom kongsi!

Sikap Sebenar Pasangan
65 Balas

💕 seorang yang manja , sayang kat umi dia 💕 Tegas tp penyayang 💕pembersih 💕deria rasa yg kuat, tahu beza sedap & taksedap 💕 deria bau yg kuat, tahu mana busuk & takbusuk, bau bini pun dia tahu 😆 💕sayang kat budak kecik 💕 suka menegur kalau ada silap 💕 bagi aura positif kat kita 💕 apapon, saya sayang dia sangat2 even garang mana pon,tegas mana pon, entahlaa.. saya still sayang dia.. banyak benda saya buat salah kat dia smpaikan suatu hari, wajah dia sedih pun buat saya emosi .. takleh tgk .. pernah ckp kat diri 'ini semua salah saya' kkdang dia dtg peluk saya kalau saya lama mendiam .. saya ni tak reti mmujuk,kasih syg pun saya tak reti nk tunjuk .. entahlah.. saya buat sikit2 itupun still tak tunjuk sgt.. kalau dia tgh marah pon.. saya diam.. takleh nk ckp apa2 lpstu, saya busykan diri buat kerja .. sbb saya tahu saya salah, pernah ckp minta maaf kat dia.. tp dia still marah.. jd langkah tbaik jauhkan diri dr dia.. last skali, saya bagi dia air milo.. dia pun okay.. nk luah pun takleh.. sedih laa sbb pkahwinan kami ni pun, kuasa Allah yang tentukan.. syukur alhamdulillah, byk benda saya blajar dr dia.. dr segi agama,akhlak dan semuaaanya. boleh dikatakan dia & kluarga dia seorang yang sgt baik..

Alhamdulillah perkenalan Dari 19/05/2013 Dari zaman belajaq. Saling menjaga kesetian Dan diri.. Suami belajar d kl.. Sya pula Kat Sabah.. Suami memang pasang niat utk dpt keja pahtu naik pinang sya. Alhamdulillah. Hbis study trus dpt rezeki keja sesama 2016 suami dlu. Bru sya.. Kitorang sebaya... Pahtu, 30/12/2018 kitorang tunang. Then, 30/3/2019 suami n family naik duit.. 7/6/2019 kitorang nikah n 8/6/2019 sanding.. Tingkuang 16/6/2019 ..Alhamdulillah.. Sya memang cukup memahami suami.. Dia pun sama.. Kitorang memang saling Bantu membantu.. Memang sblum kahwin suami layan sya dgn baik. Ajar Bab2 agama.. Bila lepas kahwin tmbh lagi dia perbetulkn.. Event, surah Al faihah pun sya tak betul lgi. Pah tu. Suami memang minat masak.. Klu Kat rumah memang slalu bantu sya.. Mak.. IBU mertua pun.. Suami suka buat wiring2 rumah.. Kat rumah pun dia gemar servis keta.. Memang ada geng ayoh la.. Hehehe.. Suami suka kucing. Mana2 kucing jumpa kompom belai.. Semoga suami sya d berikan kesihatan yg baik utk cri rezeki utk sya.. N anak kmi dlm perut Ni. Now DA 22 weeks.. Alhamdulillah syukur ya Allah atas rezeki mu.. Jaga la hati2 kami.. Rahmati kehidupan kami smoga bahagia kekal hingga Ke Jannah....Allahumma amiiin..

Masa mula2 kahwin saya baru tahu husband saya nie sleep walker tapi kadang2 je la berlaku. Terkejut sangat2 la sebab tak pernah jumpa orang macam tu. Kebetulan saya nie jenis senang tersedar. Tiba2 je dengar orang turun dari katil n berjalan on kan lampu atau nak buka pintu. Bila tanya kenapa n nak pergi mana nanti jawapan dia mesti yang melalut sebab mengigau. Saya terus tarik dia baring balik ke katil. Esoknya tanya balik dia sendiri tak tahu apa jadi. Selalu sangat la kena gelak bila benda tu jadi 🤣

Lepas kawin baru tau dia ni 1.pandai masak😍 2.suka dan pandai layan budak2😍 3.rajin bantu kerja rumah😍 4.penyayang😍 5.pendiam dengan org lain tapi banyak cakap dekat rumah🤨 6.kaki pancing 7.suka membaca😁 8.tak suka mandi 🤣🤣 9.kaki bola kalau tgk bola tu nak kena teman xkira masa🙄 10.kuat mkn dan xpemilih 😍 11.tidur x suka selimut 12.sejak bercinta sampai beranak pinak still kuat merajuk 😅 13.kuat membebe 😛😛

Rupa nmpk ganas, tp dia lbh teliti dr kita org pmpuan, lps mkn dia akan sapu bawah meja, lps msk dia basuh sume periuk belanga, plg best sy jenis slalu trlupa off water heater, slalu dia yg tutup pstu mmbebel 😁😁😁😁...yg plg x sangka dia pandai masak... X romantik xpe jnji dia menyenangkan hati n mnjaga keluarga dgn baik...alhamdulillah

5y ago

Setuju.. Bab bebel tu sakiit telinga🤣

Kenal suami seminggu lepastu terus tunang... Family arranged, mak mertua Ustazah masa form 1 & family kami memang rapat cuma saya tak pernah kenal suami (pergi beraya pun dia tak pernah turun, rupanya pemalu dengan perempuan)...lepas kawin baru kenal & bercinta. Rupanya suami sama gila-gila macam saya 😆😆

baru tau dye jenis x rety nk dduk diam,ade je kerje nk dibuat. malam2 pun still nk tolonk sidai kain lah ape. sampai mkcik2 bawang sblah umah pun intai. n' expert dlm trim pokok bunge.mne dye blaja ntah. pokok bunge yg dye dah trim tu,jgn sape pun usik. klau x,sampai hujung tahun dye mbebel. kihkihkih

Zaman sekarang ni kebanyakkannya pandai berlakon. Baik lelaki mahupun perempuan. Yang lelaki nya masa bercinta punya romantik bagai. Lepas kahwin,indah khabar dari rupa. Yang perempuan nya luaran sahaja yang cantik,tapi bab mengemas rumah agak mengecewakan. Itu realiti.

Seorg lelaki yg tak merokok, tak minat main game, suke makan tp x gemok2.. Rajin mengemas rumah dan rajin urut isteri semasa prgnant ank ke 6 ni.. Balik keje trus balik rumah, dari dulu kalau nak melepak pon dgn abg ipar je depan rumah.. Tak suke keluar malam.. Alhamdulillah syukur sangat..

Suami suka kemas2 rumah, barang senget pn dia betulkan 😂 msa becintun dulu xtau pn dia mcm tu, rumah bersih sbb dia sy xperlu buat ape2 hihi sekarang dh nampak sikap dia tu dah turun kat anak sulung sy smua benda nk kena kemas dan teratur tp masih bukan tergolong dlm OCD lg.. Hehe