nama panggilan utk ayah n ibu❤️

Anak panggil ibu n ayah apa ?? since in my family dah bnyk guna ibu..mama, umi, mami, bonda... n baba, abah, papa, dady,ayah.. sy binggung nak anak panggil apa.. skrg dah masuk 29weeks...masi bingung lagi... ada cadangan tak ?? hihi

19 Balas

Macam saya, saya guna je panggilan yg sama🤭. Belah saya kakak saya guna mama, saya pun guna mama. Sebab saya mmg suka panggilan tu. Belah mertua pulak, suami satu2nya anak lelaki. Kakak2 dia ada panggilan yg berbeza. Bonda, Ummi, mama. Ttbe saya bersalin, saya guna mama jugak 🤭🤭😂. Tak nak guna ibu. Diorang pun takde suggest apa2 gelaran pun. Ikut keselesaan dan preferred kita ☺️ Kalau tak nak sama, saya cadangkan guna 'emak' #TAPsupermoms

3y ago

Klasik tu mak. Sy nk ank pggil mommy. Suami nk ank pggil dia abah 😂

Umi dan abah. Xkisah awak dah ramai guna ke apa. Yang penting awak selesa dengan panggilan tu and awak rasa bahgia org awak syg pgl awak gelran mcm tu. Hehehe

Mula- mula memang mcm tu sis. Nanti dah terbiasa kita ungkapkan panggilan kita pada bayi dalam perut Saya guna panggilan mama

sy anak panggil ibu@mama xpun Mami,ayah dia plak dia panggil apak@ papa, mcm2 gelaran dia panggil...

xpe klu sama pun bukan duduk serumah. anak2 sy panggil ibu & papa😊

Plan nak anak panggil ami and abi. Ami singkatan dari mummy

Kalau sama pn apa salahnya? Kalau xnk sama, pggil mother father..

3y ago

Ok gak mother father. Hehe

nak unik panggillah amma&appa 🤣 confirm family lain tkguna

3y ago

nak korea sikit omma appa

anak sy panggil sy bonda....suami sy ayah...so ayah n bonda

4y ago

eee sama hahax . bru klasik kn sisss

emak abah pn pgilan yg ok..walaupun style lama..tp ok je