Apa nama anak ibu ayah? Dan apa maksudnya ya?

Hi selamat hujung minggu semua ibu ayah kesayangan🥰 Jom kongsikan di ruangan komen bawah👇 Apa nama anak ibu ayah ya? Dan apa maksudnya Boleh beri inspirasi kepada ibu ayah lain pula😉

Apa nama anak ibu ayah? Dan apa maksudnya ya?
94 Balas

Muhammad Adam Danial- Yang Terpuji Teladan Allah Hakim ku Muhammad Adam Danish - Yang Terpuji Teladan Bijaksana Nur Hawa Darina - Cahaya Wanita Bunga Muhammad Adam Dayyan - Yang Terpuji Teladan Penguasa Yang Perkasa Muhammad & Adam : Nama Nabi.

Khawlah afra . Khawlah merupakan serikandi zaman para sahabat. Terkenal dgn keberanian,ketangkasan seperti khalid al walid. Afra merupakan ibu kpd pejuang2 islam yg masih mahukan anaknya berjihad walaupun ade yg sudah mati syahid.

Nadia Hanan Nadia : Awal mula sesuatu / pembawa kesetiaan Hanan : Kesayangan / kecintaan/ rezeki / berkat Disebabkan anak sulung bagi kedua dua keluarga jadi anak kami dimaksudkan "Awal mula sesuatu rezeki"

Arwaa Ar Rumayso' Arwaa- perempuan yang cantik Ar Rumayso-Gelaran untuk Ummu Sulaim ibunda Anas bin Malik(perawi hadith) Asrar At Tasleema Asrar-Rahsia At Tasleema-Penghormatan/kesejahteraan

Hafy Ahnaf - Hafy (yang memuliakan), Ahnaf (yang berpegang teguh pada ajaran agama islam yg lurus). Hady Azhad - Hady ( yang memimpin/penunjuk jalan), Azhad (yang zuhud/yg warak).

Ainul Mardhiah : mata yg diredhai@nama ketua bidadari syurga Adam Rayyan : Nama Nabi , Pintu syurga bg org ug berpuasa Aryan Haris : kekuatan penuh, pelindung

Ainul Mardhiah - ketua bidadari syurga @ mata yg diredhai Adam Rayyan - Nama nabi , Pintu syurga utk org yg berpuasa Aryan Haris - kekuatan penuh, pelindung

Aliesya Nur Iman ( dilindungi cahaya keimanan) Alieya Dinie Sofea ( yg tertinggi agamaku yg menawan) Muhammad Amsyar Hazim ( yg terpuji cergas dan cerdas )

Habib Al-Wazir = kekasih ; yang berkuasa Hawa Afrina = isteri nabi Adam ; kemerah-merahan Tambah baby baru, Haidar Awatif = singa ; kesayanganku

Muhammad Umar Al'Faruq Muhammad - Terpuji Umar - Memakmurkan / nama khalifah Al'Faruq - Membezakan antara hak dan batil sempena nama Saidina Umar..