Durian tak boleh makan ke ?

Hi selamat pagi semua🌈🌤 Siapa pernah dengar kata-kata ni ya?🤔 Macam mana dengan pendapat ibu-ibu semua tentang ni? 😐 Min dulu pon takut nak makan waktu mengandung walaupun🤤

Durian tak boleh makan ke ?
115 Balas

makan seulas dua, sebab dalam fam ada yg keguguran and lead to coma bertahun2. kemudian meninggal. tak berani makan banyak, tapi nasib baik xmengidam masa pegnen. saya pon xbape gemar efek lepas makan durian. badan panas cukkk

awl trimester dlu mkn sbb tringin sgt..so mkn skit jela..dh bsr skit up skit la . pns tu klu xmngandg pn mmg dh pns..tgk pd ketahan seseorg tu la..sy ikut ptua minum air kosg yg diletakkn dlm kulit durian yg dh abis..

sebab tu dlm islam ada sebut bab mkan ni. makan sebelum lapar, berhenti sebelum kenyang. durian memang la pnas tapi setakat seulas dua no problem, yg problem nya bila telan sebiji dua. tu bukan merasa lagi dah tu..

Sye mkn dlm 3/4 bji ok je wlaupn trimester ptma.. Tgk ats kthnan bdn sseorg jgk. Klau tk ykin dan tkt lbih baik jgn mkn.. wlaupn kite ok tpi blm tntu bby ok.. lbh lgi ibu mgdung yg brisiko tggi.

fakta..ma sye pun slalu ckp nk mkn durian blh tpi jgn bnyk sbb tkt bby pnas..sblm pregnant klu mkn pun rsa pnas..kena mnum i msak bnyk²..apatah lgi pregnant..bila ngidam sye cma mkn 2 ulas je

sy makan je..ape pun sy mkn...nenas pun sy mkn..sbb itu je yg lalu mkn..sy cuma dr ank pertama smpai mengandung ank ke 4 ni sy paling takot nk sentuh air tebu klu prgnt..ntohlerrr

sy masa anak 1st dlu da klua tanda ...husband beli durian..makan dlm 4 ulas ...malam tu bersalin 😂😂 ni tgh prgnant 2nd 22w...masa 18w makan durian ok ok je...makan berpada2...

4y ago

Dah nk bersalin mkn durian! Misi x marah ke.. Bersalin x berbau ke?

mitos ler .. Dlm perut ni mmg panas awknyeee !! Kalo minum air sejuk pun smpai ke perut air tu terus suam. Hahahahah Tat y baby kalo menetek pun susu tetek suam2 🤣🤣

tengok badan rasanya.. saya waktu mengandung makan durian.. sebiji saya sorg je.. esoknya makan lagi 😅waktu tu dah trimester 3..alhamdulillah baby selamat lahir

saya mkn saja masa pregnancy lepas..saya suka pulut durian.skrg ni tgh tunggu musim durian,baru berbunga kt sini..harap² lepas raya dh berbuah..hihi