Morning Sickness

Selalunya minggu ke berapa baru ada morning sickness?

28 Balas

Mommies yg ada morning sickness ni sebenarnya lebih sihat kandungannya kerana body dpt react dgn hormon. Ada tu sampai kandungan 9 bulan pun masih ada morning sickness. Saya je yg tak pernah merasa morning sickness ni.

5y ago

Hmmm okayy.... Tapi saya belum rasa lagi.. Cuma bila tengah hari dan malam ada rasa loya loya..

depend pd org sis, sy pregg 2 org, xdk morning sickness, alhamdulillah...pregg yg ke 3 ni, asyik mual je, nk baring je...rase mcm pemalas yg amat😂😂 br 6w... mtk² la xlama morning sickness ni..

5y ago

Wahhh tahniahhhh.. Ohhh macam tu. Saya pulak macam belum ada rasa morning sickness. Tapi bila tengah hari dan malam ada rasa loya loya pulak..

Sy takde morning sickness yg teruk. Mual2 je takde muntah. Sesekali je muntah teruk itupun kalau terbau yg busuk2. Tak tau la lepas ni kot ada morning sickness yg teruk sbb skrg baru 14w.

5y ago

Ohhh.. Thank you darl.. Semoga kamu dan baby sihat sentiasa ya..

xtentu sis.. kdg ad masa trimester pertama, hilg masa trimester kedua, ada yg terbalik, ad yg sampai bersalin pun morning sickness & ada yg langsung xda alahan sampaila bersalin

5y ago

Lelaki... Wahhh seronok.. Kamu takda alahan kan. Baby apa born? Hehe Thank you darl 😍

24hours loya dan kalu die nk muntah on the spot trus kluar.. Pening plus sakit kepala. Bau kuat pn xbole. Serba xkna la. Tp brsyukur la sbb mna2 je asal bby sihat alhmdulillah

5y ago

Aamiin.. Trima ksih ye. Sis pn sama ya take care

Saya start tahu pregnant mmg morning sickness terus.. Lebih kurang dlm 4w mcm tu lah.. Smpai lah 4bulan lebih.. Tapi ada yg takde morning sickness..

5y ago

Hmmm mungkin juga kan. Saya belum ada rasa lagi. Tapi bila tengah hari dan malam ada rasa loya loya

Saya dari tau pregnant sampai sekarang nak masuk 6 bulan masih every time sickness. Dari tau pregnant sampai sekarang dah lost weight 22kg 😌

5y ago

Amboiiii. Macamtu ya.. Seronok lah dah ada orang tolong tunjuk ajar. Haha.. Semoga kamu dan baby sihat sentiasa ya 😊

Tak tentu sis ... Ada yg tak Ada... Ada yg da nak dkat bsalin baru Ada morning sickness.. 😌 depends on our hormone..

5y ago

Ohhh macam tu.. Tu lah tu. Sebab setakat ni bila tengah hari dan malam tetiba ada rasa loya loya pulak..

Depend dgn seseorang tu ... Kadang2 dr awal lagi dh memang ada sickness .. Ada yg 2nd trimester baru ada sickness 😊

5y ago

Yeke dearrr. Saya belum lagi.. Tapi bila tengah hari dan malam ada rasa loya loya..

Tak tentu. Ada orang lepas dapat tahu pregnant baru ada alah. Ada orang tak ada alah langsung pun

5y ago

Kena sabar sikit hadap alah tu. Nanti lama lama hilang sendiri 🤗