Morning sickness

Normal ke if kandungan br msuk 8minggu , tapi xde morning sickness ?morning sickness start kandungan mggu kebrpa selalunya? #maafpengalamanpertama

65 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

saya dah 8 weeks sekarang. tak ada morning sickness pun. cuma - cepat letih, tak buat apa-apa pun letih. ๐Ÿ˜… - mudah lapar, makan kejap je perut dah berkeroncong balik macam orang kebuluran. ๐Ÿ˜… - cramp perut dari mula-mula preggy sampai skrg. - cepat letih, padahal berehat je kerjanya. - mulut selalu rasa pahit. - deria bau super power punya. semua bau yg biasa jadi double kick. pening. ๐Ÿ˜… lain orang lain ragamnya masa mengandung kan.

Baca lagi
VIP Member

Normal bersyukur la n mntak dijauhkan.Kalu setakat muntah setiap pg ok lagi tp bila semua serba xkena mmg haru nak2 dpt suami @ owg sekeliling xmemahami...sesorang la ko hadap smp habis.saya ank 1-3 xteruk setakat stp pg muntah tp nk no 4 smp msk spital 5 hr... serik igt lain jntina la tp 4-4 lelaki daaa...๐Ÿ˜

Baca lagi

tak semua orang ada morning sickness. kawan saya sampai bersalin takda. and setiap orang tak sama. mostly normal morning sickness starts at 4 weeks. saya starts at 6 weeks. kalau sis check kandungan okay ja after 8 weeks walaupun takdak morning sickness should be okay.

VIP Member

Lain orang lain sis. Kalau tak ada morning sickness tu, okay la sis. Kalau kena, manjang rasa mual tak boleh nak makan. Morning sickness depends pada orang. Saya kena dari 5 week sampai 15 week. Sekarang dah 17 week baru okay boleh makan

VIP Member

Ok la tu sis tak kne morning sickness mcm sye. Takde ape pon. Morning sickness tu effect daripada perubahan hormon dlm badan. Ada org kne morning sickness ada org mengantok je memanjang ada org asyik nak makan je. Lain org lain cara sis

Normal je tu..Ade stgh org xalami pon morning sickness nie..Kalau sye xade morning sickness okey alhamdulilah..Klau ade teruk je sb mkn bulan smpai 3bulan..tpi mngkin ade stgh org mngdung fasa kedua bru dpt morning sickness nie..

Normal..tp watch out. Morning sickness ada yg cepat ada yang lambat..kadang dah nak masuk3bulan baru mai..hehe..tp alhamdulillah saya pun memang takde morning sickness.enjoy your pregnancy sis! Mudahan takde morning sickness..seksa..

Normal je. Saya pregnant anak first langsung tak ada morning sickness atau alahan, now pregnant yg kedua morning sickness Dan alahan terus dari 6 week sampai nak masuk trimester kedua. Skunk masih ada morning sickness tapi tak teruk lah,

3y ago

Yeker, awak pergi klinik minta ubat tahan muntah untuk pregnant, awak makan itu insyallah okay. Saya makan ubat itu lah, terus okay.

Saya dua2 anak tkda morning sickness cuma ms pregnant anak ke 3 ada rasa loya2 stiap kali kluar bilik air dan waktu pagi,cumanya benda tu tak lama sbb janin saya tkda heartbeat ms 8 mggu dan kena buat d&c

Sye x de morning sickness second preggy ni tapi masuk 2nd trimester pandai pulak die nk muntah muntah . Org dh 5 bulan dh relax relax sye pulak nk muntah je lepas makan. Salah makan ckit confirm muntah