morning sickness

Hi. Nak tanya, morning sickness ni berapa lama ya?

12 Balas

Depend sis. Sebab setiap org tu berbeza experience mengandung dia. Macam saya masa mengandung anak pertama tahun lepas, alhamdulillah takde morning sickness. Ada orang kena morning sickness masa 1st trimester je. Ada yg sampai 3rd trimester. Apa2 pun saya doakan semoga sis dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti. Aamiin 🤲🏻💕

Ada yg alami ms 1st trismeter shj..ada tu alami smpai nk due..depend..stiap bdn yg alami adalah berbeza..dlm erti kata lain.. nasib2 sis..ada kejap ada lm smpai bersalin x ilang murnink sicknessnya

Bergantung individu sis.. Ada yg kena masa trimester pertama.. Ada yg sampai trimester kedua.. Paling worst sampai trimester ketiga hehe Luckily saya takkena morning sickness pada anak no3 ni😘

Saya dh 9 bulan pon morning sickness lg. Pagi2 mesti muntah. Kalau tahan muntah pagi tu, seharian pening kepala and buat keje xjadi apa pon

Lain org lain. Ada yang nk beranak dah still ada morning sickness. Ada yg first & third trimester je kena. 😊

Mcm sy alhamdulillah msuk 5bln beransur kurang dh...tpi ada jgk org yg smpi besalin...

sy xkna moningsckness ,tp hubby y kna ,dia kna smp la sy b'saLin 😂😂

Tngok org..sy mngandung yg ni xde morning sickness

Tak tentu sis. Ada yg sampai bersalin.

Depends on the preggy mommy