Morning sickness

Hello mommies.. Selalunya morning sickness ni akan hilang pada minggu keberapa kandungan sebab morning sickness saya teruk sangat sekarang.. Boleh minta pendapat korang tak.???

23 Balas

Mcm sy..5 bulan Bru ok..start awal pregnant sampai 5 bulan mkn x boleh..asyik munth..sampai weight pon drop.kne mrah dgn doctor.selera x dew.mual aje.tambah2 Masa gosok gg pagi2.sampai skrg gosok gg akan munth pgi2..ikot kepada org juga sis

Ikut pada diri seseorg sis,mcm sy pregnant ank first masuk 5bln baru hilang morning sicknesss...skrg tengah pregnant anak second dah 17mggu masih ada lagi morning sickness nya,btabah jela 😆setiap org xsama...

Saya dari awai mengandung sampai la minggu ke 24 still ada morning sickness... Dah tanya doktor.... Doktor kata ada ibu mengandung sampai nak bersalin pun ada morning sickness... So bertabah la

Kalau saya start 7w preggy dah mula alahan teruk . Sekarang dah masuk 15w alahan dah mula ok. Jarang dah nak muntah. Selera makan dah baik. But still tak boleh hidu bau bawang 😂

1st trimester mmg xdpt lari dpd morning sickness bg sesiapa yg dpt rasa lah .. 1-3months pregnancy .. depends org juga .. so far sy alhamdulillah xd morning sickness .. 😊😊😊

4y ago

alhamdulilllah 😁😁😁

Samelah kita..dr awal pregnant smpi sekarang dah 4 bulan dah..tetap muntah2..makin teruk ade lah..dulu masw awal2 loya2 je..sekarang x dpt nk tahan,kuar terus isi2 nya

4y ago

Sangat tabah 😂

Sy bru 8 week ada morning sickness.just sbelum tido makan ubat tahan muntah. Alhamdulillah dah tak muntah. Cuma pening2 dan mabuk tu still ada

Klau sy mase trismester ke 2 hilang lpstu masuk trismester ke 3 morning sickness ada balik jdi makin teruk dgn perut semakn membesar mase tu 😪

4y ago

sis due bla?

Dah nk masuk minggu 17..blm bhnti lg,dgr kata mggu 17 mmg dh beransur pulih..hrp2 lah. . .rasa nk down ggara morning sickness ni..

4y ago

Saya pun rasa begitu juga sis..

Sy pun dah start alahan tp tak teruk lg....masuk ni dah 2 hari xlalu mkn ...mkn mee pun sikit je dah xde selera ..