First trimester

Sekarang sy pregnant 7 minggu 4 hari, normal ke perut tak membesar? Risau pula sebab takde selera makan, muntah je. Makan nasi kurang, banyak makan buah je.

20 Balas

Perut x membesar tu normal sis.. Sy pun dulu weeks 6-10 asyik muntah, letih, tido ja makan tak. Tp pas Sy MC tu msk keja sy try jugak makan buah, jagung, ubi keledek rebus.. Alhamdulilah start weeks 10 sampai sekarang 17 selera dh ok. Nasi semua blh makan. Dan makaj banyak. So sis kena sabar la.. Even x lalu kena mkn skit jugak..

5y ago

Blh sis.. Ha sy rebus mcm tu ja makan.. Ubi purple tu.. Yg tu ja makan sbb nk masak sendiri yg goreng sy loya dan tak boleh bau.. So makan ni alhamdulilah kenyang jugak dari kita tak makan

7 week tu kecik lagi sis. Sis rajin2 la godek apps, tengok baby besar bersamaan buah apa, berat berapa, baru boleh bayangkan baby besar mana. Saya ni dah 8 bulan nak masuk 9 bulan pun orang cakap perut kecik. Tapi doktor cakap baby sihat je

5y ago

Alhamdulillah Thank you 😊

Normal sis..nk2 anak 1st lg r leper je perut tu...hehe...sy ni 5 bulan dah..akk kat ofis siap tya mana perut ko ni...leper je..yang penting bila g checkup doc ckp baby sihat semia alhamdullillah...

untung takde perut . takde risau stretch mark . sy perut mcm ape besar😂 stretch mark mmg timbul ngalah ape je . even tak garu die tetap akn muncul sebab besar sgt perut

Sy nk msuk 7 bulan pn org siap tilik perut btul ke dh mngndung.. Knape perut xnmpk. Mula2 down pastu relax je sis sbb jnji bby dlm sihat alhmdulillah. Huhu

5y ago

Betul juga tu hehe Thank you Alhamdulillah

Awal lg mumy ..lagi2 kalo ank 1st lmbat skit nmpk tummy tu.. jom join group blh share and tnye apa saja https://chat.whatsapp.com/CFOQ5b1hBYd6K7g2iSdV0k

5y ago

Laa awat??cuba sekali lg

sy yg 7bulan pon xbrp nmpk perut sis..lg la klau baru 7minggu 😂 sy ni klau baring,nmpk leper je perut..insyaAllah baby ok je dlm tu..doa byk2

5y ago

xde pon..sbb mmg masa ukur rahim,sama dgn week..last sy ukur masa 24w,tinggi rahim 24cm..so nurse xde ckp pape.hee

Atas 11w dah npk bawah perut menonjol kluar..tp x ketara...klu yg perut bnyk lemak 9w dah npk menonjol perut

Normal sis.. Size bby dlm perut pun bsar biji kacang jek... Cm sy ni preggy no3 pun, da 5bln bru nmpk skit

5y ago

yea sis. Byk lg kne blaja.. Anytg just tnye jek mumy2 dlm ni.. Byk mumy2 dlm ni yg bpengalaman.. Cm sy pun even tgh preggy no3 pun, stil byk kne blaja.. Lain ank, lain ragam nye kn.. 😘❤️

sy y 22w ni slim elok je.😅rjin3 la godek2 aps ni..tgok 7w tu besar mna..lpstu byg la🤣😂