Takde selera 3rd trimester

Hii nak tanya normal ke 3rd trimester ni takde selera sangat? Perut rasa penuh walaupun makan sikit je pastu rasa nak muntah. Risau takut baby tak dapat nutrient

11 Balas

samalaa, rasa knyang pelik padahal sy mkn pg dgn tghari je, tghri mkn pkul 1 bole bwk smpi mlm, mlm mmg xmkn dah, tp pksa pkul 7 tu mknla biskut satu buat rasa2, risau pulak bebi dlm ni, tp mmg bole go mkn pg dgn tghari je, dlm otak ni tringin mcm2, lps mkn trus nak tmuntah tringat balik apa yg tringin sgt td tu😂

sama. saya 34w. lately ni nasi pun tak lalu nak tengok. memang off terus selera. kalau tak sebulan tu mesti 2/3kg naik berat badan. tadi check up timbang berat menteng je berat tak naik. lega sikit bila ada yang sama macam saya 😂

Sama la...bila dh hujung trimester ni mmg xde selera nk mkn mcm first trimester dulu..Saya skrg byk mkn roti dgn oat je dan jadi cepat letih balik asyik nk tidur je.Nk buat kerja rumah yg ringan² pon jd malas dh skrg

saya 36weeks skrg. mmg alahan 1st trim datang balik 🥲 kurang selera + kadang duk muntah 😌 tawakal, makan jugak dgn kerap sebb risau baby tak dapat nutrient! 😭

Same sis… tak selera makan Pastu rasa macam nak muntah muntah je macam balek balik ke awal

Btul..xberapa selera dh berbnding 2nd trim..mkn pun xlh mkn byk..rasa kembang tekak nk hbiskn..🥹

Selera membuak buak saya,tapi x bole nak makan bnyak jadi sengkak x bole nafas penat nant,

saya pun sama skrg 32minggu berat makin turun. risau pula dari 55kg skrg 52kg.

6mo ago

Sama sy pun.. Kurang sekilo lebih.. Harap2 normal lah

Sama lah kita tklalu nk mkn cuma mkn biskut and roti2 je sekarang ni

sama cik saya pon rasa penuh perut...huhu xleh nak makan bnyk