??

Lapar sangat2? takde selera nak makan.. Nasi lagi lah.. Menolak aje.. Makan buah anggur, oren je boleh.. Roti, biskut.. Cuma nak tanya.. Bila makan buah.. Lagi2 buah oren masa perut kosong.. Boleh membuatkan kita muntah ke? Sebab haritu lapar sangat.. Makan buah oren.. Lama2 tu muntah plk? Ada effect kt bby dlm kandungan tak? *Terima kasih yg bagi pendapat ?

10 Balas

Momyy.. mcm sy jugak aritu, tekak sy ni suka oren.. tp xde muntah, mmg xmkn menda lain, mkn oren je semacam mmg xmkn yg lain!.. tp momyy, sy sangkut kencing manis, sbb tllu byk mkn oren.. hehehe buat psp , dia tnya kita sblm minum air gula tu slera mcm mna, kita ckp jelaaa ape yg kita mkn kan.. emmm dia ckp ptt laa sbb oren tu yg buat sgkut kencing manis..hehe..xpyh mkn laa oren. Klo nk mkn pun ambil sikit jea. Susah ade gdm time prengnant ni, nk kena on diet..klo jns x on diet kena on insulin plak.. hehe sy gdm on diet lg buat msa skrg. Dh 4kli buat bsp tp cntik result.. mudahan laaa smpai bersalin okeyy je bsp tu, skrg bru 19w1d ..

4y ago

Itulaaa pgalaman sy .. doc tu ckp mkn spruh je limau..tp yerlaa kan, bg sy semua ni pun semua ats nasib jgk.

anggur tu bkan xboleh mkan sllu ke???...sbb dia manis

Bila perut kosong, buah yg “tajam” boleh buat mual

4y ago

Oren tu kira buah yg tajam ye sis

Jgn makan buah berasid dgn perut kosong.

4y ago

Baik.. Terima kasih 😘

Mungkin sebab perut dah masuk angin kot mommy

4y ago

Mungkin juga🙈🙈

Makan bubur nasi x bole ke sis???..

Xelok mkn buah oren bila perut kosong

4y ago

Ermm yeke😢 patut lah muntah balik ye.. Kalau anggur tu boleh kn?

Makan oat atau nestum..

Xde effct pada baby pun sis. Cuma sakit lah rasa klu balik2 muntah. Makan nestum sis. Sy kdg makan bubur cerelac cmpur susu tin je. Sbb suka makan yg manis je masa prggy.

Sama lah kita sis. Sy pun masa awal2 prggy x nak makan langsung. Xnak makan nasi segala. Asal maakn muntah. Tp sy paksa makan buah je. Terutam buah jambu batu yg besar, minum jus jambu batu pink dlm kotak. Makan buah tembikai. Tu je makan sy sis. Ngan roti kosong air kosong.