Morning Sickness

Sekarang pregnant anak kedua, dah masuk 12 weeks tapi masih morning sickness. Takda selera makan, hanya makan yg dapat masuk tekak sahaja (berubah2 keinginan), langsung x sentuh nasi, pening kepala & muntah2. Normal morning sickness biasanya smpai week berapa? Sebab masa pregnant anak pertama dulu tak macam ni..

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Samala tu sis, ank pertama gan ank kedua tak plak cam ni😪😪. Mkn nasi pun tak lalu, ikan lagila trus muntah, makanan pun memilih masuk tekak, tpi saya ada Google, morning sickness normal petanda janin kuat and aktif,tak ada effect juga sis?

Sama mcm saya ank p1 ke2 semua ok pening2 tu normal..tp kali ni mabuk terok..ben lemah nak baring je bau org msk semua nya x boleh tekak pahit loya sentiasa bru 10 week

Sbr sis x lma lagi berlalu da itu. Mcm sa smpi 15 weeks skli da limpas, astgaa mulut no stop mkn je terus kedang2 kita yg Risau baby bsr atau kena GDM St strong sis..

Sy msok scnd trimester da ok daa.. Tp ade org yg smpai nk bsalin pun stil ade morning sickness.. Huhuu..

VIP Member

Morning sickness x ikot smpi week bape. Sbb ni pembawakan. Klu ada, ada, klu x mmg xde. Lain anak lain ragam.

3y ago

Ohh mcm tu.. Thank you 😊😊

VIP Member

Masuk tri ke2 biasanya dah stabil. Tp tgk bdn masing2, ade je msih berterusan..

3y ago

Oh ok.. Thank you 😊😊