morning sickness

Hi..nak tanya..ada petua tak macam mana nak kurangkan morning sickness? Sebab saya punya morning sickness 24jam..pening, muntah2, takde selera makan..da try macam asam, makan ubat semua tak jalan..ada apa2 petua tak? #2ndbaby #8weeks

9 Balas

Ada yg kata makan je ikut on time walaupun takda selera kena paksa. Sbb bila tak makan tu akan menambahkan rasa mual. Dan minum ubt sebaiknya sblm tdur malam (tine perut kosong) sbb ubat tu sometimes bg rasa pening. Sy amal slow2 masa first trimester. Alhamdulillah morning sickness berkurang.

3y ago

betul sis .. saya pun walaupun xde selera ,, tetap gagahkan jugak diri ni makan .. kalau x mkn ,,lg rasa mual .. sbb dh masuk angin ..

Awak cuba lah mkn buah2 yg boleh bg hilang loya.. Mkn gula2 berangin ke.. Bau2 limau ke.. Sy masuk 2nd trim baru ok.. Kuat ye ibu.. Minum air masam2 supaya xloya sgt n jgn bg perut kosong

bertabahlah awak. sy pn cmtulah aritu. all day sickness.bukan morning je da.haha. smpai dkt 6 bulan.pstu baru ok skit. byk bnda plak tu yg wat sy sickness. jiran masak pn sy muntah.🤣

sama la. second baby. all day sickness 😂 saya baru nak masuk 12 weeks. harap berakhir la segala sickness 1st trimester ni 😅

besabor jelah..sy nk masuk 5 bln barulh ilang alhan.. mase alahan tu try ape2 pn x jalan..muntah loye mmg dah jadi teman mase tu

sma la mcm sy...mabuk teruk...sy try jus mamariam ok la skit...n mse yg sme sy ad cek doctor n doc bg ubat muntah...

Iye sama la...nama je “morning” sickness.. tpi evening afternoon semua nya sickness ..🤣🤣

Kunyah chewing gum. Carik yang sugar free

norml