Takde morning sickness normal ke

Saya dah masuk 7 minggu hamil, tapi takde morning sickness, cuma cepat ngantuk n tak selera makan nasi, normal ke tu sebab takde morning sickness? Ada kawan saya baru 4 minggu dah teruk, lagi satu, saya nak scan, recep klinikk kata tak payah sebab baru 7 minggu, bila sesuai nak scan ya

7 Balas

Normal je tak de morning sickness. lain org lain ujiannya. Jngn mintak, sudah. Sekali kena, baru tahu. 😁🤭Moga baik2 utk puan 💐♥ Klu klinik swasta terima je utk scan. Cuma nmpk tak nampak je lah. Mcm sy klinik swasta dan KK scan sbb sy ada spotting. Doc kata asalkan nk pastikan kandungan dlm rahim. Dua2 klinik nmpk kantung dlm rahim masa week 4. Tp masih tiada isi, so, kk swasta kata dtg lg utk scan week 8 utk tngok ada isi ke tak. Alhamdulillah ada. swasta bg appointment lg utk week 10, tengok ada jantung ke tak. Sy x pergi, sbb nnt kna byr 😂 (sy bincang dgn suami, duit tu simpan, bnyk lg perbelanjaan nak guna dan keesokannya memang ada appointment dgn KK). KK scan lg dan nmpk kelip2 degupan jantung.

2y ago

♥️♥️♥️🤲🤲

alhamdulillah sy mengandyng anak ke 4 ni langsung xde morning sickness, alahan lain2 pun Alhamdulillah xde. Cuma awal2 haritu sy jadi gayat bila ddk dlm kereta. klu bawa kereta ok. Sekarang dah 20w, Alhamdulillah xde dah gayat. lain anak lain pembawakan. masa anak yg sulung sy alahan 3hr mmg lepek, suami sampai bentang alas depan bilik air, sy mmg tdo dwpan tu je.. serik sungguh masa tu. alhamdulillah masa anak ke 2 n 3 cuma pening je.

Samalaa ngn sy sis..sesekali je mcm mual² mungkin sbb perut lapar. Sy scan masa dh masuk 7minggu kt Klinik swasta, RM35...sbb teruja nk tgk🤭🤭Mmg cpt mengantuk n bdn lesu laa wat masa ni..selera makan Alhamdulillah ok. Sy pon anak pertama...Br buat buku pink semlm🤭🤭Moga baik² sahaja wat ibu² smua ye...

syukur alhmdulillah takde alahan.. sy baru 8w dh mcam2 alahan.. pagi malam muntah.. makan tkde selera.. makan sikit kluar nye banyak.bau perfume tak boleh.. bau sabun baju tak blh.. bau menumis tak blh.. pandang org pn kadang2 meloya.. doa kn sy smoga baik2 je smpai bersalin ye.. 11tahun menunggu.. ni anak pertama

2y ago

Semoga dipermudahkan segala urusan bakal ibu. Aminn

normal sis...sy sampai selamat brsalin xde morning sickness..alhamdulillah..dipermudahkan urusan sbb sy bekeja..cuma sy cpt penat & mengantuk je..kdg2 curi2 tido jgk..rakan sekerja pn memahami..hehe

Sama lah saya sekarang nak masuk 10 weeks. Alhamdulillah tak ada morning sickness cuma selera makan tu memang kurang. Tp mengantuk tu memang sepanjang masa 🤭

Normal sis, ikut orng jga morning sickness ni, best pula klau awal kandungan takda morning sickness smpai bersalin