Keguguran

Sedih sgt. Kmrin akak keguguran. Slama ni dengar je org kguguran n bg semangat minta bsabar. Tp bila sdiri rasa, bru tahu mcm mna prasaan tu. Apa pon akak redha.. Semoga dia tggu akak kt sna..

52 Balas

sabar sis, semoga tabah. dont give up org kata lebi cepat lekat lepas gugur. . saya dlu xtau pun lepas keguguran perlu berpantang, lepas tau keguguran, saya dan suami keep trying. saya keguguran October 2019, lepas tu Dec 2019 saya dah pregnant semula.. sis bole cuba lg, semangat sis jgan sedih2.

sabar ya sis. sy pn rasa kehilangan mcm sis. baby sy dh 9 bln tp meninggal dlm perut. mmg sedih sgt2 tmbh2 anak sulung. tapi sy redha dgn ketentuan Nya. Insya Allah, Allah gantikan yg lebih baik. Percaya lah ada hikmah disebalik kehilangan ni yg kita tak tahu. semoga sis kuat semangat ya

4y ago

belum dpt jwpn dr hospital. sbb masih dlm siasatan. uri diorang ambil lps bersalin haritu. drpd scan semua okey. tp dlmn baby tk pasti lg.

Tabahkan hati sis , memang sedih bila kita kehilangan anak , saya pernah kehilangan anak yg dikandung cukup 9 bulan tapi sehari je dapat belai dia , skrng if dia ada dah 6 tahun dah & dah sekolah , penjamin kita disana nanti sis , in shaa Allah ❤️ take care sis ..

Takziah kak...semoga Allah kurniakan anak yang lain..sy pun dah banyak kali gugur sampai kena refer dengan pakar..alhamdulillah sekarang dah pregnant dan setiap hari rasa baby gerak..syukur sangat dapat lagi merasa pengalaman ni walaupun pernah rasa give up..

4y ago

Berapa bln da sis?

Salam takziah. Harap bersabar dgn ujian Allah. Ada yg terbaik utk awk in the future. Redha. Allah tu sebaik2 perancang. Tabah yer. Terus berada di kelilingi org2 tersayang. Jgn duduk sorang2 & bersedih terlalu lama ya. Trus kuat. 💪🙂

Semoga tabah dan bersabar ya kak..sy pun pernah rasa keguguran tu..pada 12.12.2019😔kita redha dgn semua.minta lepas ini Allah bg kita zuriat yg sihat agar dpt kita rasa jd seorang ibu.

Takziah sis..sy pon ada ank syurga,keguguran minggu lepas..rsa diri kuat dh,tp kdg2 bila teringat sedih jgk..pikir yg positif,mungkin yg blaku ada hikmah..smga kita ada rezeki pregnant lg...

Takziah sis..anak syurga..orang kata lepas gugur selalunya senang melekat @ cepat melekat..saya dlu pn mcm tu..semoga Allah gantikan rezeki yang laain..aminnn

Sabar sis😭. Sy pun bru habis pantang lepas keguguran ank pertama 2 minggu lepas. Semoga lps ni kita dikurniakan zuriat yg sihat. Amin

Sy pon ank syurga.. Gugur kandungan 5 bulan.. Kalau ditakdir kan dia ada.. 10.10.2020 due.. Tapi xpela.. Allah dh atur segalanya..