apa je misi akan tnya kat klinik ibu?

Saya baru first time nak bukak buku ni kt klinik, rasa rasa mcm mana pengalaman korg. Akak akak ipar ckp dorg ni garang , so kene tipu sikit la' 😅

23 Balas

3minggu yg lalu sy baru buka buku pink. Pertama set masa untuk buka buku. Baik bawa salinan surat kahwin. Bil eletrik alamat tempat awak tinggal. Tempat kerja suami apa jawatan suami. I.C suami. I.C awak. Macam tu je lah. Siap2 bawa fotokopi I.C awak dan suami lah. Lepas tu dia suruh kita isi buku pink tu. Oh. Ye. No telepon awak. Dan no telepon suami. Awak isi lah. Sy pulak. Kena nurse yang garang. Sy buat silap. Dia jerit kat sy. Kenpa tak tanya dlu sebelum tulis. Masa tu sy bingung. Pertama kali Dan. Banyak soalan dia tanya sy. Jadi sy bingung smpai salah tulis nama. Dia lepas kan geram dia dekat sy. Sampai sekarang bila nampak nurse tu sy rasa lain. Macam² dia cakap sy masa tu. Semua org tengok sy. Sy hanya terseyum tertawa saja bila dia malu kan sy. Tapi. Bila kali kedua pergi. Nurse yg ni oke layan sy. Cuma nurse yg pertama tu je mulut garang. Semoga rezeki awak jumpa nurse yg baik² 😊😊😊 (panjang beno buat karangan)

4y ago

Marsya. Jangan takut. Kuat kan hati demi anak awak. Masa sy kena marah tu pun sy kuat kan hati demi anak sy. Tapi. Memang tak lah sy maafkan dia. Hati ni macam tak dapat terima apa dia ckp hari tu. Takpe lah. Kuatkan hati ye. Tak semua nurse jahat. Tapi. Memang betul ada yg jahat. Buat tak tahu je. Yg penting anak dalam kandungan awak. 🙂🙂🙂

Xperlu takut la kt dorg..knapa nak takut x faham huhu..jwb je apa dorg tnya..x bole tipu2 nnt tkt ada efek masa pemantauan kt baby..yg rugi awak n baby awak la. Jgn dgr ckp akak ipar tu..klu dia jenis penakut dgn org knapa nak kena ikut ckp dia huhu..masa jmpa nurse n doc nnt bykkan brtanya klu nak taw apa2..jgn takut2..tnya je dorg x makan org la..zmn takut2 dgn nurse dh xde dh skg .

Saya 12 week bru bukak buku. Tk de kene marah. Tp kalau marah pun ats slh diri sndiri juga. Kalau dia garang pun anggap la misi ni mcm mak2 risau kn ank. Jgn tipu, beritahu jujur demi ank dlm kandungan sihat. Jgn sbb apa kite buat ank yg kene tanggung nnt. Minta di jauh2 kan.

Sy check up kt kerajaan je, nurse semua baik2. Ada juga garang sikit tp diorang xdalah marah tiba2, nurse yg jaga buku pink sy pon jenis ceria. Bila jumpa dia je, mesti dia cakap "ohh kamu, jadi harini kita buat blablabla " 😂 dia yg teruja tengok sy 😅

4y ago

Ya Alhamdulillah rezeki. Mungkin nak kena dengan gaya dan cara juga 😅☺️

so far nurse kk sy semua baik2. bole borak gelak2. jnis sy suka brtanya itu ini bab prgnt.. ttg baby dlm kndungan. so dorg byk share tips☺️ doc pon ok, x lokek bg ilmu n nasihat. sy buka buku 12wk.Alhamdulillah xde mslh

Misi ok je sis. Stkt 8 minggu tu x lambat sangat. Xpelu pun tipu pa2. Saya g awal sangat pun diorang ok. Cuma cakap kenapa x terus datang KKIA sebab bukak buku mmg ambik masa lama (sy g KK dlu).

shah alam ok la, biasa yg jaga best2. cuma kat kaunter je kekadang dorg bising cikit sbb lewat dtg ke. xada nak marah. sy lewat bukak dah masuk 13 minggu, nurse ok sgt2.

Ohh baru 8 weeks tkdela kena marah nya pun.. saya pun bukak masa 10 weeks okay je.. lgpn jgn tipu pape pn yg awk alami dkt misi sbb apa² komplikasi susah nanti..

4y ago

Auni : skg sy dh 29weeks sis.. due in shaa Allah bulan 9

Nurse2 baik2 je semua... boleh gelak2 lg.. kalau bebel pn mcm mak2 bebel... kita senyum je... jgn tipu2.. dorg byk2 tya pn utk pantau ibu n bby..

Jangan tipu, dosa. Bagitahu je benda betul. Kalau pun nurse tu garang, dia takde pukul. Paling pun mulut laser je. Kau sumpah je dia dalam hati hehe