Teringin tapi ade yang tak bagi 🥹

Saye pregnant 26 week dan saye ade gdm on ubat & insulin. Bile tengok orang makan durian teringin sangat sebab before pregnant pun saye memang hantu durian. Sejak pregnant ni rase teringin yang amat sangat nak makan durian tapi ade yang tak bagi. Saye cume nak rasa sikit je same ade durian atau pun serawa durian buat lepas mengidam. Tapi bile ade yang menghalang rase sedih sangat 😭

28 Balas

makan je sis. try makan 2 ulas dulu. pastikan jarak untuk makan ubat 1jam ataupun lebih. kalau okey tak panas boleh je naikkan kuantiti durian tuu😂. makan sehari atau 2 hari sebelum checkup bsp tau. saya pun macam sis hantu durian. sekarang dh 38w2d gdm on dc. start 36w memang saya makan durian. non stop hari² makan durian dalam kuantiti yg banyak. pantang nampak orang jual durian mesti makan. pagi petang malam😂tapi kalau risau pada kandungan. sis makan 2 3 ulas dulu. risau baby panas. lain orang lain antibody. takut tak sesuai kt sis kesian baby dalam tuu. tips saya malam² pukul 12 ke atas mesti mandi lepas makan durian

11mo ago

saya makan alhamdulillah takda apa² yg jadi. sebab tuu saya cakap lain orang lain antibody dia. macam saya semua saya makan dari trimester 1. nenas, tebu, air kelapa, durian, tapai, maggie korea. checkup alhamdulillah semua normal haa.