Teringin Mcd

Saye gdm on Insulin dan ubat, tapi teringin sangat nak makan burger mcd. Ade org ckp dkt saye kalau gdm memang tak boleh makan fast food. Hm rase nak nangis bile bende yang kite teringin tapi tak boleh makan.

29 Balas

Allahu ksian nye sis.. xpela sis mkn jee.. sesekali xpe bkn selalu kn.. sy pn gdm on ubat on insulin jgk tp klau ada bnde yg sy tringin nk mkn nk mnum mmg sy trus kn je niat murni sy tuu 🤭 x mampu nk tahan2 lagi da tngl tnggu2 hari nie... mmg sy balun je sblum kne hadap pantang plak x lama lg.. sy xnk stress2 sgt pk, itu xblh ini xblh.. nnt x enjoy lg laa mood swing jee.. 😅 otak sy just set xpe blh je mkn sekali, bkn slalu pn.. so go on..

makan je sis😅 sye gdm on diet control lagi la x on ap2 ubat if sye teringin sye beli makn half selbihnye bg hb sye hbiskn aslkn dpt lepas craving.. anything yg tringin mostly akn buat mcm tu tp ambil wktu snack time sje 3-4 petg lepas tu minum air mask banyak sikit n berjlan atau buat krj skit bg gula cept trun🥰..Alhamdulillah time cek bsp pon x pernh sngkut bile control portion😊..

makan jer lah sis...gigit ckit pun dah ok.jgn x mkn langsung.saya pun gdm gak.insulin n ubat..benda2 manis yg saya nk mkn,saya mkn jer.tpi x byk lah.cukup sekali gigit jer..janji x kempunan jer...kita mengandung ni bila rasa nk mkn sesuatu,tpi x dpt rasa nk nangis jer...mlm2 tebyg2 selagi x dpt...kita jer tau sis sakitnya nahan nafsu mkn bila ada gdm

makan je sis.... sekali sekala mkn tu x da masalah lagi2 mengidam time mengandung....sy hri tu ada gdm jugak..sy categori gdm/diet control.... makan jr semua.. tpi tgk la ambik dlm kuantiti skit....buat rasa...kdng x follow sgt pun dgn diet² ni..... makan mcm biasa je...control porsi je.. ..tapi elakan minum air bergas...

12mo ago

samaa.. sy pn x amek air gas klau g mkn mcd ke kfc ke mb ke.. sy amek jus2 tu..

Boleh mkn tp jangan makan masa minggu check bsp. Minggu check bsp control benda taksihat. Mcd pun makan sekali je utk lepaskan craving . Takde masalah. Yg bermasalah kalau awk hari hari makan taksihat dan tak control lepas tu sehari sebelum bsp baru nak control. Itu yg tak bagus.

12mo ago

hahhahaha sme la bile nk check up slalu mkn yg elok sje.lps dah settle mkn la ape nk mkn huhu

Lah sis, bukanya hari hari kot sis makan. Yes mmg betul gdm mommies ni banyak pantang2nya tapi kite craving makan je. Cuma avoid minum bergas. Esok2 cover balik dgn air masak, makan makanan sihat saya limit sebulan 2x saya makn pizza and mcd pastu makan sihat balik.

awak mkn je sis, sy pon sma mcm awak . insulin 4 kali, ubat 2 biji . roti kan bole naikkan gula dlm bdn, jd next punya mkn sy x ambil dh nasi . air manis mmg tolak sungguh2 . bacaan elok . y sis beli je burger mcd tu bwk blk mkn la dgn salad byk2 heheh

Makan untuk lepas mengidam sis xpa.. kakak sy yg sulung pun kerap mengidam mcd jgk masa dia mengandung tp mostly sbb kerap lapar tgh mlm tp yg tu ja ada buka.. alhamdulillah, ok bersalin.. mkn sekali sekala xpa.. badan kita, so kita control sendiri

mcm saya la sis ade GDM time ngandung .saya teringin nak makan magie saya terus makan dalam 3x saya makan magie tapi alhamdulillah anak keluar Dengan sihat sempurna .Takpe kak kalau teringin akak niat je insyallah xde pape kak

Boleh makan tapi jangan makan sekali dgn makanan / minuman lain yg ada gula dan karbohidrat. Tambah sayur banyak. Hadap McD kali ni sekadar lepaskan teringin je. Pantau bacaan kadar gula juga. Takut hyper atau hypo.