Teringin tapi ade yang tak bagi 🥹

Saye pregnant 26 week dan saye ade gdm on ubat & insulin. Bile tengok orang makan durian teringin sangat sebab before pregnant pun saye memang hantu durian. Sejak pregnant ni rase teringin yang amat sangat nak makan durian tapi ade yang tak bagi. Saye cume nak rasa sikit je same ade durian atau pun serawa durian buat lepas mengidam. Tapi bile ade yang menghalang rase sedih sangat 😭

28 Balas

Kalau awk gdm on ubat & insulin bermaksud awk punya bsp x cantik, jadi jaga la makan tu. Kecuali on diet bleh la makan seulas dua, tapi kalau awk teringin sgt makan lah seulas, insyaAllah xde apa2. Janji kawal pemakanan slalu, byk mnum air kosong.

boleh jee nak merasa 2-3 ulas, pastu jangan lupa minum air kat pangsa durian tu. dan minum air masak banyak banyak 🥰 ataupun beli aiskrim durian musang king jenama nestle tu. sedap rasa macam betul betul makan durian 🥰

Blh je nk makan.. tp seulas dua shj sbbnya tggi kalori/gula.. Pregnan@tak pregnant, kna makan dgn kuantiti yg sederhana.. awak masuk page dr imelda.. ada pasal makan durian ni.. share dkt org yg tak bg makan tu..

kalau mcmtu mkn seulas ok la... dah teringin sgt nk buat cmana kan... kecuali sis boleh tahan diri. Cuba la try fikir benda lain. tp sy fhm la mengidam tu cmana rasanya. xdpt mmg sedih hati so mkn jela skit buat rasa2.

makan seulas sahaja bagi lepas ngidam sis. saya pon makan seulas sahaja lpstu minum air kosong. buat ghaso ghaso orng kata.. tk makan kang kempunan kesian telan air liur. makan seulas sahaja jangan banyak

Saya 27 week tapi saya makan sekali jek, tu pun banyak jugak lah, lepastu memang saya muntah balik semua and bila burp tu rasa durian muntah… yucckkks tak nak dah sekali jek lah

saya dah 33 minggu makan durian ..tp dah tanya doktor , doktor kata boleh je ..Tpi jangan banyak2 la . Jangan makan 5 biji buah durian sudah la🤣

makan la sikit. rasa2 buat lepas tekak.. jangan melantak aje.. tp mcm awak, sy rasa sulas cukup la kan.. jangan lebih sb gdmkan..

makan je seulas dua nak hilangkan teringin tu. sekurang2 nya dah merasa. jgn makan byk2 pulak tau. esok sambung diet balik.

tggu 3rd tri shud be ok.. mkn 1-2 ulas pn da okay buat lps ngidam.. nnt lps bersalin leh mkn puas2 milk booster tu 🤭