durian

saya nak makan durian. tapi saya takberani. boleh tak nak makan durian crepe. teringin dah sangat ni ????

54 Balas

Durian crepe x pew sis....klau durian ni dia tngok org jga... sesetengah org prt x thn...jdi tuk awl2 ni elak kn la...tuk kebaikan ..sya skrg dh 23 week...mkn durian Alhamdulillah x dew apa...tpi sya akn mnum air dekat dlm kulit durian tu...tuk ilang kn pns...

Sy pnh mkn smpai hbis sbiji..xthu mcmne bleh lpe tgh mngndung n durian tu pns🤦🏾‍♀️🤦🏾‍♀️tp alhamdulillah kndungn chat smpai brsalin..sis jgn buat mcm sy tau😅..rse nk mkn sgt,mkn dlm 3,4 ulas je..lgpn stiap org thp ketahanan bdn tu berbeza

Sy pun pernah mengidam nk durian.. Sy makan sampai 4 ulas sbb suami bagi.. Dia kesian tgok sy .. Lepas mkn tu sy usap perut sambail ckp kat bby.. Mama makan demi baby, harap baby kuat.. Tpi sblum mkn tu sy selawat dulu .. Sis boleh mkn tpi jgn bnyk ye..

Saya pon teringin.. Makan jugak laa 2/3 ulas.. Tpi lepas 30mnt makan mesti muntah balik.. X tahulah kenapa.. Dh 3x try mkn.. Sama jugak muntah2.. Lepas ni xmau mkn dah laa.. Tpi tula dok tengok org makan kita teringin nk makan huhu.. Now baru 18w2d..

Bole jer mkn tpi tk bole bayk lgi2x klau kndungn masi mudah sbab durin ni kn panas... lgi satu mkn durian tinggi kandungan gula tk pasal2x kena kncing mnis time mngandung cm sy 😂 sbab mngandung suka sngat mkn durian

Dah berapa weeks sis? Kalau dah 3rd trimester okay takde masalah. Tapi still kena berpada2. Sebab durian tu sifatnya panas. Kalau masih 1st and 2nd trimester boleh je makan seketul. Buat hilang rasa teringin

Boleh sis makan tp jgn la terlalu bnyak. Berpada2 je. Sy 23w mkn 2-3 ulas selama 4 hari berturut2. Alhamdulillah ok klu masa fesday mkn rasa xok stop lah. Try seulas dulu. Lain org lain penerimaan.

sy tgk gambar durian rase nk nangis sis hahahaha naakkk sangat mkn.tp kena tahan dulu sbb awal lagi..kalau sis dh 3rd trimester tu bleh laa kalau nk hilang kan teringin tu.tp atas badan masing2 laa

Harini sy beli durian crepe sebab craving nk makan.. pagi tadi minum susu je x makan lagi ubat sebab risau kot2 x leh campur.. kene jarak makan ubat brpe jam ye pas makan durian crepe?

Saya hari2 makan durian 2 ulas. Lepastu setiap kali makan nasi mesti kena ada tempoyak. Mmg hantu durian dgn tempoyak. Tp minum la air masak banyak2 lepas makan tu.