Makan durian

33minggu boleh tak makan durian? Kalau boleh makan berape ulas agak2. Saye teringin nak makan durian tapi takut walaupun kandungan dah masuk 33minggu.

13 Balas

Mak mentua dgn husband lulus kan beberapa ulas sahaja . 1 ulas untuk setiap biji durian . Tapi husband pilihkan yang saiz kecik2 sahaja . Jangan terlebih makan nanti berpeluh . Mengidam dari 3bulan . Now dah 34 minggu . Alhamdulillah . Doa minta Allah lindung dan jagakan kandungan kita sebelum dan selepas makan durian .

sya 26 minggu dh mkn durian bnyk juga ...firstime mkn tp bby no 3 alhmdulilaj tder ppe ...skng dh 30 weeks ..tringin mkn la seulas dua sya ni hntu durian jd bila ad yg buka pntng jd sya sndri yg elak untm mkn belebhn nnti ..

sy haritu ada mkn pulut durian byk jgk..tu pun dah rasa badan angin..tak selesa sgt nk kentut susah..kalau sis jenis yg bdn cpt ada angin better mkn elakkan la atau pun mkn sikit je bg hilang teringin

sy 36 minggu sis.. makan durian sbb terliur sgt2 dah suami bawak balik 😆 ade laa termakan 5biji tapi x makan dalam satu masa.. sy mkn setiap sbijik jarak2 kn masa.. risau durian kan panas

makan buat rasa2 je ya sis... jgn ikutkan tekak..insyallah niat dlm hati nak rasa je .. jgn la ia jadi mudaratkan baby ..sy pon mkn juga buat rasa2..alhmdulilah okay...

Saya pun teringin makan durian kampung. Mak mentua ada bagi 5 biji.. saya makan sehari dalam 5 ulas. Lepas tu dh tak teringin. 😅

saya makan 9 ulas sekaligus, sekali esokye bleeding hidung saya..alhamdulillah baby ok je

bagi sya , better makan stgh ulas je sis .. sbb durian ni panas .. makan lepas rasa je ..

sy brani mkn 2-3 ulas je.. aritu mkn seulas rase panas je tekak trus xmkn da huhu

Ikut kandungan sht ke tak... saya makan 5 ulas sekaligus ok je...

1y ago

Betul. Ikut kesihatan kita dan kandungan. Saya pon alhamdulillah taram 6-7 ulas masih ok cuma cover dengan air masak banyak lah untuk elak panas dalam. Tapi kalau ibu yg ada gdm tu,, better tahan dulu la kot. Risau juga kan