Bersalin

Saya stay kl ,checkup kt kl. Kalau nk bersalin di johor rumah mak. Mcm mne ye. Mksudnye nnt checkup lpas bersalin mcm mne ? Hospital jb terima tak

20 Balas

Buku pink tu bwa ke mana je..copy siap2 ic sis & suami dan surat nikah stapler blkg buku pink tu siap2 sbb ada hosp nk surat nikah.so standby je. Then lps da bersalin nnt minta suami htrkan buku pink tu kat kk atau kd terdekat nanti nurse akan stg rumah utk cek sis n baby. Imunisasi baby pun nnt amik kat kk terdekat. Lets say da hbs pantang nk balik rumah sis nnt lps imunisasi last kat kg bgtau nurse nk transfer ke kk kat tpt sis.. nnt dia discaj la baby sis dr kk kat kg. Tp make sure jgn miss imunisasi baby kat tpt sis tu nnt.

5y ago

Hehe. Thankyou sis .

Terima je sis. Tapi kena bgtau nurse kl dulu, nt diorg tlg gtau yg dekat jb. Balik je jb, cepat2 pegi klinik tu bgtau sy tumpang dekat klinik ni nama sekian2, nt diorg akan double check dgn klinik kl. Pastu bile nak balik kl pulak, inform yg jb ni pulak, so diorg boleh tutup buku situ (diorg panggil transfer out). Sy pon cmtu jugak. Checkup dekat penang, bersalin dekat terengganu. 😊

5y ago

Hehehe okay. Thankyou sis 😘

Bgtau klinik kL masa last p checkup yg sis nak checkup johor dan bersalin di Johor....pastu pergi klinik dkt Johor info yg saya dr k.l nak checkup sini ambik tarik siap² nanti pergi checkup x tggu lama BUKU PINK PENTING kemana saja sis checkup....sya dr klinik kedah, klinik kL, klinik Penang n klinik Melaka smpai misi pon dah knl🤗

Hospital kerajaan takda masalah. Nak beranak nanti just bawak ic, buku pink and surat nikah (tapi hosp shah alam takda mintak pun surat nikah). And checkup after beranak nanti kk kawasan terdekat yang handle. Cuma nanti suami kena inform dorang lepas dah bersalin n balik rumah.

5y ago

Hehe thankyou sis .

nti kena lapor kt klinik kl yg mommy akan bersalin n bpantang kt johor..pastu bila dah balik johor, kena lapor kt klinik johor yg mommy pantang kt situ..jadik kes tumpang..sy pun camtu..stay pjaya, bersalin pjaya, bpantang kt johor 😊

Boleh je, bagitau dengan klinik sekarang checkup nanti nak pantang dekat kg. Nanti dah sampai kg pergi klinik tersebut update cakap pantang di situ.

Biase boleh. Dlm wad nurse akan tnya nk blk berpantang kt mana. Nurse akan inform kk terdekat dgn alamat utk blk berpantang.

Boleh sis.. no pblm😇 Smr je dgn sy, tp senegeri jugak, dri kkia psir gudang tumpang kkia kluang kjp 42hri😉

Boleh ja sis.. Akak sya pn checkup kat nilai, tapi bersalin di sabah.. Yg penting bawa buku pink.

Blh je sis.bwak bku pink.bgtaw hosp kt kl tmpt brsalin 2 dlu awk nk brpntng umah mak kt jb

5y ago

Thankyou sis 😘