Hai Mommies, boleh suggest brand Acid Folic yang baik?

saya sekarang baru masuk 8 weeks, saya consumed Iberet Folic 500, tapi kerap sangat muntah dan tak boleh bau makanan, constipation sebab lapar tapi nak masuk makanan langsung tak boleh, baru makan sesuap dah belari ke toilet. saya risau kandungan tak cukup nutrisi. adakah sebab acid folic yg saya ambil skrg? atau mommies tahu brand yg kurang rasa loya dan mual?

Hai Mommies, boleh suggest brand Acid Folic yang baik?
20 Balas

Dr nasihatkan kepada saya jgn ambik lagi iberet ni untuk first trimester sbb ubat ni strong sikit, baby kecik lagi. Masuk second trimester baru boleh. Jadi puan cuba consult Dr dlu.

sy dari first pregnant mmg ambik acid folic & multivitamin dri Shaklee, alahan tk teruk & hb sy 13 je Alhamdulillah. Sis boleh cuba sbb bestttt

awalnya mkn iberet. selalu lps 12w baru makan lps buat ujian darah. bawah dari tu cuma mkn folic acid warna kuning tu saja..

7mo ago

ohh baik, terima kasih kawan2 informasi.. menuju ke pharamacy asap! tq2..

saya pregnancy kedua still makan folate ni. ni ok tablet kecik ja putih, tak susah nak telan. cuba la. :) saya pon nak masuk 8w.

6mo ago

oh tak. ni sy beli dekat iherb. boleh search dkt website. sy beli kat agent dia.. online je sis. shoppe pun ada tp pastikan betul2 ori dr pengedar iherb. maaf lmbt balas.. baru perasan . 😁

hai..sape ada pengalaman time pregnant keluar drh almost 10days..tp drh coklat2 and sometime drh merah cuma xbyk..

6mo ago

sy tahun lepas mcm tu sebab keguguran, mula2 sikit2 je darah, igt tak apa2 then darah terus turun byk melimpah.. sy rasa baik awk consult doc cpt2 kalau rasa pelik..

Saya tak boleh makan brand ni. Jadi muntah2 dan cirit birit😭 nasib baik makan sebijik jer

7mo ago

aha tu la sy tanya kawan2 sy yg dah ada experience, dorang pun ckp mcm tu.. dorg tukar Appeton, kot kawan2 kt sini boleh suggest yg lain2.

ada masalah kurang darah ke ambil eberet?better mkn newobimin sis..

7mo ago

iberet biasa dh msuk next trismeter bila doc kata perlu tuka ke multivitamin...mcm skrng ni acid folic

try mkn new obimin ..xpun ganilia

maltofer

HOVID