Folic acid

Hai mommies. Nak tanya di awal kehamilan ni (5weeks) dan belum berjumpa doc. Korang makan folic acid yg berapa mg? Bole ke teruskan makan folic acid yg sy consume dari before pregnant ni?Bole tak nak tahu brand folic acid apa momies makan? #firstmom #ingintahu

5 Balas

boleh. folic acid kena consume 3 bulan sebelum pregnant. dah pregnant lagi kena consume. kalau tak salah min 400 mg. saya pun tak ingat.

1y ago

hai. bole tak share folic acid apa puan ambil?

makan je asid folik biasa da jumpa nurse nanti bagi jenama lain makan yg tu pulak

saya mkn brand shaklee..terbaik! skali B-complex + asid folic

Any brand ok as long as minimum 400mg for baby punya growth

Brand Hovid 5mg sis