Emosi

Saya sedih sangat sebb saya rasa saya ni control hidup suami. Saya pregnant baru 18mggu. Bila suami nk keluar pergi lepak sy mesti nak marah. Seolah2 sy nak dia ada je dgn saya. Menangis mengamuk sy bila dia nk keluar. Saya rasa mcm saya tunggul je bila kena tinggal. Mcm hr ni dia bejnji dengan kawan2 dia nak pergi ride, sy nngis2 ngamuk2 xbg dia pegi. Sebab sy nak dia ad je dgn sy. Hmmm teruk sangat ke sy ni rasa mengndung bawak emosi mcm ni.

38 Balas

Kena ckp ngn suami/bincg.. Emosi pregnant women bertukar2, buat masa skrg suami kena la ikut kan.. Supaya isteri x stress.. Nnt bila Emosi dh stabil/xheran sgt dkt aktiviti suami, baru la boleh keluar lepak.. Lg pun, time pregnant ni bukan selalu, time itu je lah nk Emosi & suami kena layan kan.. Dh x pregnant, xkisah pn..

Kalau ride ni susah sket la nk ckp...kalau skdr lepak sy ok je...aslkan bila ws rply bila call angkt....dia pon ade masa nk tgk benda lain jgk slain muka kita...sifat lelaki xsama dgn sifat perempuan...kalau dpt yg bkn kaki lepak tu bonus...tp kalo dpt yg kaki lepak tu slagi blh ikut dia lepak...ikut je skali😂😂

Sama mcm sy dlu. Lgi2 kami tinggal brdua kat tempat org lgi sy rasa sunyi bila dia tinggal wlaupun dia g minum kejap.je kat dpn kuarters. Tp bila suami nk g main futsal ke ape mmg dia angkut sy skali sbb xnk sy bising and bila dh hujung2 bulan tu diri sndri yg suh suami klua sorg2 sbb xlarat nk bwk diri😅😅

Kena control sikit perasaan tu, ada positif ada negative. Klau setakat husband kluar jumpa kwan2 sekejap tu no problem, tapi dah siap nk ride lg tu tangguh la dulu.. selalu ride ni mesti ambik masa kan, klau stakat pagi balik tengahari okey lg. Bukan apa, takut jadi apa2 dkat wife nanti nyesal pun tak guna.

Banyakkan bersabar sis, xelok untuk baby kalau sis sedih2. Bincang leklok dgn suami. Klau stakat kluar lepak skejap tu okey la.ni siap nk g ride, tangguhkan dlu ride tu, tumpukan perhatian dkat isteri agar isteri rasa makin disayangi, barulah baby kluar nnti xde kuat meragam sngat💕

saya rasa normal sis. hormon orang pregnant kan. sebab saya pun kadang rasa cmtu, nasib husband okay, tiap kali dia nak keluar ke apaa mesti dia bawak saya. tak pernah tinggal pun kecuali dia pergi kerjaa. kalau saya rasa taknak keluar ke, mesti diaa pun tak keluar jugak 😂

Suami main game, bergelak tawa dgn kawan2 dia pun sy dh berair mata. Apatah lagi klu dia cakap nak keluar dgn kawan dia. Emosi waktu mengandung ni dahsyat betul. Sy mmg clingy dgn suami sbb sy duk umah mertua. Dia je yg sy blh harapkan. Klu dia xde kt rumah, rasa bosan sgt.

I think this is normal sebab saya pun mcmtu. husband balik kerja lambat 15 minit pun saya sedih 😂. saya dah consult dgn doc, and dia ckp its normal for pregnant mom utk berasa dekat dgn husband. biasa la, roh nak masuk dlm badan,mmg mcmtu perangainya 😅😂

emosi sis . memang mcm tu , saye pun mcm tu jugak 😂 tapi suami ekot je ckp sye . hahahhaa best bila pregnant apa yg sye nak semua dpt 🤗 n bila pegi mall beli brg . bila org tengok sye pregnant dieorang akan suruh sye bayar terus sikyah beratur panjang 🤗

suami pegi gunting rambut kejap pun sy dah rasa mcm tunggul dkat rumah 😂 nasib la suami bukan jenis suka lepak . masa pregnant ni mmg suka sangat suami ada depan mata . both of us suka tengok movie sama sama 🤭 taklah suami boring duk rumah🤭🤭🤭