Emosi

Saya sedih sangat sebb saya rasa saya ni control hidup suami. Saya pregnant baru 18mggu. Bila suami nk keluar pergi lepak sy mesti nak marah. Seolah2 sy nak dia ada je dgn saya. Menangis mengamuk sy bila dia nk keluar. Saya rasa mcm saya tunggul je bila kena tinggal. Mcm hr ni dia bejnji dengan kawan2 dia nak pergi ride, sy nngis2 ngamuk2 xbg dia pegi. Sebab sy nak dia ad je dgn sy. Hmmm teruk sangat ke sy ni rasa mengndung bawak emosi mcm ni.

38 Balas

Sma ngan saya... Emosi sentiasa nk melekat dgn suami... Tpi alhamdulilah laa.. Laki jenis bkan kaki lepak.. Mlm2,, sentiasa ja ad depan mata... Kejaa pun dia blik terus... Sbelom ni xkisah pun suami nk lepak ke... Blik lmbt.. Sejak mngndung jdi cm tuu..

Saya pulak kadang bila sakit kepala ke, sakit perut sebab baby mengeras ke, lapar tgh mlm ke, tapi suami pulak sedap tidur, rasa sedih sangat sampai nanges, kalau suami tinggi suara sikit pun saya dah nanges teresak esak tu. Aduhai😂

X pyh ksian sgt kt suami, msa ni la ambil peluang suruh laki ikut ckp kita.. Tp bila suami duk rumah pula awk kna la hiburkn dia, masak sdap2 ke, ajak tgk movie yg dia suka ke, pndai2 awk la.. Jd lma2 dia lg suka duk rumah drp kluar lepak..

4y ago

setuju sangat bab tengok movie tu 🤭 tak lah suami bosan nak layan kita je

Samalh🤣 lpstu bila jauh ade je yng x kena, ade je yng blh jadi topic gaduh tu. Contoh dia lmbt bls mssge pon saya dh marah2. Tapi bila dia ade dkt tepi, x de pon gaduh. Kalau ade benda yng x sependapat tu dialh yng kena mengalah

normal lah tu sis. sy pun time pregnant mcm ni lah husband nak gi keje sy x kasih sampai nangis hahahahaha terpakse husband tipu bos bg alasan x masuk keje husband nak lepak ngan kwn luar rmh je pun sy nangis 😂

Sy ckp dgn suami keluar sejam dua je. Dia OK je. Suami xpernah g ride. Sy suh duk rmh baca Quran supaya bby dgr yg baik2 or main game je supaya hasben x bosan.. Jgn stress if suami xbuat bkn2

Memang perasaan kita Akan jdy cmtu,...nk je 24jam ada org teman bila ngandung,...tpy bila dah melahirkan nanti baby dah 4,5bln perasaan to hilang sendiri..

Sabar sis. Biaselah bila mengandung. Emosi kurang stabil. Dulu time mengandung saya pun macam tu. Sis kena happy selalu k. Buat activities yang sis happy selalu.

Baik x yah kawen kalo sibok nak ride sana sini.. kalo keluar lepak sesekali boleh tahan lg.. bagi kata dua je sis.. die pergi ride dan awk balik rumah parents

Pmpuan mengandung mmg sedikit emosi.. Sembang elok2 dgn husband.. Inshaallah dia faham.. Bnyak berzikir dan berdoa.. Semoga puan dan baby sihat selalu