Saja nak meluahkan biar apa terbuku dalam hati tu keluar 🥹

Saya now pregnant dah masuk 30week. Entah lately2 ni saya bnyak terasa dgn suami. Suami sy baik je dia layan sy mcm biasa je selama ni tapi entah la perasaan saya now rasa mcm suami tak excited je nak ada baby. Saya rasa mcm suami kurang bonding dgn baby dlm perut. Kalau saya kan mintak diabtgk baby gerak2 dia tgok mcm tu je padahal sy tahu dia tengok main2 je sambil jeling fon dia. Pastu dia tade pun usap2 perut ke cakap2 dgn ank dia dlm perut ke. Bukan lasy nak demand tapi saya ni nak dapat pregnant yg kali ni pun dah bnyk kali episod gugur saya lalui. Saya tahu saya je yg rasa mcm ni padahal benda kecik je. Cuma entah la benda sesimple dia usap perut saya tanya apa khabar ank dedi. Tapi tak pernah pun dia buat. Dia pun tahu susah sy naka dapat pregnant . Terima kasih la sudi baca even saya punya luahan ni mcm mengada2 je pun kan. Tapi entah emosi pulak bila dah msk 3rd trim ni 🥹🥹

7 Balas

emosi waktu mengandung mmg buat kita mak2 ni banyak berfikir dan terlalu over thinking.. 🥹🥹 tapi puan kena deep talk dgn husband.. tanya dia.. puan ada buat salah apa2 ke? dan puan tanya dia.. dia ada benda nak luah dari isi hati dia x? puan kena dengar.. 🙂🥹 kadang2.. kita ni terlepas pandang dan cara layanan kita pada suami kita masa pregnant ni pon kadang2 boleh buat diorg jauh hati.. 🥴🥴🥴

Sy pernah lah rase husb sy mcm bz smpai ta bonding ngn baby , pena sekali sy perli husb sy bile dia pegang sy ckp “mesty baby tanye , sape ni? Sape ni? Tak kenal” Sejak tu makin kerap dia bonding ngn baby . Sbb sy pun pernah gugur juga sebelum ni . Setahun juga tnggu nak dptkan baby lagi .

1mo ago

Cume perut dah makin beso ni sy ta selesa pulak dia pegang lelama , terutama time tido , sbb sy kerap rasa panassss kebelakngan ni

Saya ni bukan setakat suami jer kurang bonding ngn baby, saya sendiri pun jarang bonding ngn baby sebb rasa macam awkward. Macam cakap sesorang😂 anggap jela yang saya dan suami mengaji tu tanda bonding ngn baby

3mo ago

Hahaha sama sis! Rasa awkward nak ckap dgn baby sorang2🤣 pastu terfikir sbb bila saya ngn husb berdua pokpek2 okaylah baby dengar😅

normal je sbb emosi tak stabil ..sy pon mcm tu kdg ..smua bnde nk terasa walaupun kcik ..haritu smpai sy mngis sendiri ..bila emosi da okey sy terasa mcm bodo plak nangis mcm tkde sbb😂

pernah rasa macam ni..tapi tepis je pemikiran camtu. negative thinking tak elok jugak utk baby. bapak taknak cakap takpe,mak dia ade. abaikan bapaknya haha

sy je ke yg x suka husband pegang perut.. 😂 kalau baby gerak sy suruh dia tgk je. jangan pegang. sbb dia suka pegang pusat sy. sy x suka...

mostly suami mmg mcm tu. tak tau nak ckp apa je .