mengandung selepas keguguran

Saya risau akan kandungan kali ni..sebab saya baru lepas keguguran awl bulan april..mommy luar sana,any tips please

29 Balas

Sama la, kita rasa takut2.. Last year sy pregnant luar rahim, Alhamdulillah tahun ni dpt pregnant lg.. Masa awal2 sebelum dpt rsa baby gerak kalau boleh tiap2 minggu nak pergi scan.. 😅 Ni baby dah start gerak dan menendang, tak sampai 1 jam kalau tak gerak kita dah risau..

5y ago

wahhh saya tkdpt rasa lg gerak baby. dok tunggu jaa bila dpt rasa. tksabar rasanya

sy sllu zikir n ngaji . baca asma ul husna everyday smpai 120hari usia kandungan . pastu seminggu tu buat la 3 ke 4 kali . yg penting niat nk khatam al quran jika kandungan kali ni menjd . so slme pregnnt, baby dgr alunan ayat al quran sllu . buat je 1 juzuk 1 mggu habis

Sy pun baru je gugur bulan 10 last year and then bulan 2 dah pregnant balik now 35w Alhamdulillah takde apa2. Sis yakin je Insya-Allah takde apa stay positif ok jgn trlmpau fikir just enjoy je dgn pregnancy skrg 😘🥰

Aamiin..sy pn pernah melaluinya..2x gugur semasa kandungan berusia 2bln lbh..bl mengandung lg skali rasa risau je tkt gugur lg..tp alhamdulillah slmt bersalin 2017 yg lalu..

Sy pun baru je lepas ggur awal bulan ni.. Elakkan dari pikir yg bukan2 sis.. Jaga betul2 kandungan klau dh pregnant. Ramai je yg selamat pregnant smpai anak dia lahir.. Dont giveup.

Saya pernah. Gugur last year bulan 11, alhamdulillah syukur tahun ni bulan 2 Saya pregnant lagi hehe. Alhamdulillah sekarang kandungan saya dah 33 minggu 🥰

Doa,zikir, solat jgn tinggal..keep positif, jaga pemakanan dan rehat secukupnya..Selebihnya serahkan pada Tuhan yang Punya Hak.

Fikir yg baik2 sis..Mna thu kndungan nie sht n ok..Jgn fikir gugur je..Sis jga diri mula2 jgn bt kerja berat n jgn stress2

Samaaa. Saya pun miscarried awal bulan 2, now dah 20 weeks. Semoga rezeki kita kali ni. And semoga dipermudahkan :)

Stay positif sis, don't stress out. Have a good rest dan banyakkan doa. Semoga semuanya dipermudahkan untuk sis